У Луцьку Любко Дереш готував ведичну їжу.ФОТО

У Луцьку Любко Дереш готував ведичну їжу.ФОТО
Письменник Любко Дереш провів майстер-клас із приготування ведичної страви джаганнатха-пурі.

6 червня в приміщенні вегетаріанського кафе Любко Дереш провів майстер-клас із приготування страви індійської кухні джагананнахта-пурі (солодкого гороху).

Як говорить сам Любко Дереш, ця страва належить регіону Оріса (Східна Індія). Там є древній храм Джаганнатха і в цьому храмі дуже багато століть страву готують і пропонують божеству, а потім її роздають чи продають для місцевих жителів.

«Цей горох дуже пікантний, це така горохова зупа, доволі густа, дуже пряна має кислувато-солодкий смак», - каже Любко Дереш.

Письменник зізнається, що готує нечасто, переважно це робить його дружина, а Любко готує тоді, коли хоче порадувати рідних. Зокрема дружина просить Любомира найчастіше зготувати їй суші. Як виявилось, сім'я Дерешів - вегетаріанці. Сам Любко вегетаріанець вже десять років, хоча зізнається, що в цьому періоді були й перерви. Любко Дереш переконаний, що вегетаріанство народжується від співчуття до всіх, і в першу чергу співчуття до людей. Людина, за словами Дереша, яка хоче стати вегетаріанцем, повинна в першу чергу перестати їсти морально своїх ближніх, а вже тоді відмовлятися від споживання продуктів тваринного походження.

«Світ вегетаріанських рецептів дуже широкий. Наші з дружиною знання про різноманіття страв дуже мізерні, хоча ми вдвох знайомі з цією кухнею. Я прийшов до цілісного розуміння, що вегетаріанство - це здоров’я, енергія і смачні страви, які готуються без насильства, що є для мене головним», - мовить Дереш.

Також Любко зазначив, що любить приїжджати в Луцьк, адже знайшов тут дуже багато друзів.

«В мене тут з’явилось дуже багато друзів і мені є до кого приїжджати. Деякі вірші, які западають в серце, не хочеться постійно перечитувати, але хочеться читати їх в особливі моменти, те ж саме з Луцьком. Для мене приїжджати сюди - це така цінність, яку потрібно берегти», - мовить Любко Дереш.

Любко готував Джаганнатха-Пурі чане кі дал або ж просто солодкий дал дві години, при цьому розповідаючи про індійську культуру, вегетаріанство та секрети ведичної кухні, а після майстер-класу з приготування письменник пригостив всіх присутніх цією вегетаріанською стравою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
музична страва
Відповісти
Дереш, їж сало!
Відповісти
Шо то за фігня?
Відповісти
Чому не було анонсів цієї події? Із величезним задоволенням зустрівся б із Дерешом та і зупи вегетаріанської скуштував би ;-)
Відповісти
Офигенная новость! А кто это?
Відповісти
маразм..
Відповісти
Останні новини
У Луцьку Любко Дереш готував ведичну їжу.ФОТО
07 червень, 2015, 16:29