«Благовіст Волині» зібрав понад 100 тисяч гривень для дітей, батьки яких загинули у зоні АТО . ФОТО

«Благовіст Волині» зібрав понад 100 тисяч гривень для дітей, батьки яких загинули у зоні АТО . ФОТО
У Волинському обласному академічному музично-драматичному театрі відбувся гала-концерт фестивалю “Благовіст Волині”. Фестиваль – це авторський проект Волинської єпархії УПЦ.

Однією з перших пісень прозвучала “Молитва за Україну”, яку виконав архієрейський хор. Пам’ять про загиблих, які виконували військовий обов’язок і віддали свої життя за мирне небо над рідним краєм, присутні на гала-концерті вшанували хвилиною мовчання. Перед його початком духовенство єпархії і представники влади поклали квіти до стели загиблих на сході України, помолилися за спокій душ загиблих, інформує прес-служба Волинської єпархії.

Директор фестивалю, голова єпархіального інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук каже, що минулого року Волинська єпархія УПЦ не проводила фестивалю “Волинський благовіст”, бо у країні починалася неоголошена війна, яка триває і досі. Менше біди у нас не стало, і якщо в минулі роки за кошти, пожертвувані під час фестивалю “Волинський благовіст” Волинська єпархія УПЦ допомагала сиротам, незрячим, нечуючим, то нині збирали кошти і для волинських дітей, батьки яких загинули у зоні АТО. Пожертви вже у вечір проведення фестивалю становили понад 100 тисяч гривень.

Карнавки для пожертв цієї неділі стояли у храмах єпархії і було зібрано 80 тисяч гривень, і милосердні люди, які прийшли на фестиваль духовної пісні, накидали у карнавки не мало – не багато, а таки 30 тисяч гривень. І збір пожертв ще триває.

Концертна програма фестивалю містила як виступи церковних хорів, хору недільної школи, так і виступи під овації народного артиста України Василя Чепелюка, Волинського народного хору, народного артиста України Павла Дворського, який традиційно привозить на “Волинський благовіст” і свою родину, цього разу виступав його молодший син.

До ікони “Всецариця”, яку для храму Всіх святих землі Волинської намалювали у свій час на Афоні, люди утворили чергу, яка тривала майже годину. Святий образ привезли із храму на фестиваль духовної пісні, бо він особливо шанований у віруючих людей. Перед ним не раз вже звершувалося чудо зцілення. Найбільше чудо нашого часу – це віруючі волинські люди, які підтримують тих, кому важче. І найбільше ми всі хочемо миру для України, щоб не довелося більше збирати пожертви для дітей, які втратили рідних людей… Тому присутні на фестивалі так активно взяли участь у флеш-мобі, утворивши на Театральному майдані слово МИР.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Слава УПЦ МП!!!
Боже спаси Украину от тупизны и бандеровщины!
Відповісти
Останні новини
«Благовіст Волині» зібрав понад 100 тисяч гривень для дітей, батьки яких загинули у зоні АТО . ФОТО
08 червень, 2015, 15:10