Дивовижні місця України: путівник

Дивовижні місця України: путівник
Не можете собі дозволити відпустку за кордоном? Знайдено п'ять дивовижних місць в Україні, які точно не залишать вас байдужими, повідомляють кореспонденти ICTV.

Павло Казарін, ведучий «Ранку у Великому Місті»
За романтикою - у Львів
"У Львові збереглася магія старої Європи, але при цьому йому вдалося не перетворитися на місто-музей. Тут можна жити, не стаючи частиною експозиції. У цьому місті добре писати книгу, закохуватися, пити ранкову каву, сперечатися, гуляти і спати. Він хороший для будь-якої мети, заради якої ви вирішите сюди заглянути. Цього літа спробуйте перевірити Львів на взаємну симпатію. Хто знає - може у вас двох щось вийде?

Чим зайнятися?

Пройтися по площі Ринок і відчути дух середньовіччя міста. Кожна будівля тут оповита власною легендою. Подолати 408 ступенів міської Ратуші і подивитися на місто з висоти пташиного польоту. Піднятися на Замкову гору і помилуватися мальовничими пейзажами. Спробувати Галицькі страви і каву в найвідоміших закладах міста «Шампанер», «Криївка»

Анастасія Мазур, ведуча «Фактів»

"Чернівці - для тих, хто любить затишок і гостинність - місто особливе. Його вузькі вулички, невеликі площі, незвичайна атмосфера затишку і гостинності нагадали мені і улюблений Львів, і романтичний Краків, і навіть іспанську Сан-Себастьян. Додайте до цього смачну кухню, привітних і завжди готових до розмови місцевих жителів, неймовірну архітектуру - і відпочинок отримаєте не гірше, ніж у Європі!"

Чим зайнятися?

Прогулятися по єдиній пішохідній вулиці Ольги Кобилянської – це саме її в минулому двірники ретельно мили милом кілька разів на день! Відвідати розташовану тут же аптеку-музей з майстерні з виготовлення ліків. Рівно опівдні послухати пісню «Марічка» у виконанні справжнього трубача у Міської ратуші. Сходити на екскурсію в колишню Резиденцію Буковинських Митрополитів - знаменитий університет, і, нарешті, взяти напрокат велосипед і влаштувати велотур вулицями міста.

Андрій Куликов, ведучий «Свободи слова»

Полтава - поціновувачам історії
"Їдьте в Полтаву! Ви опинитеся в дивовижному місті, що поєднує в собі історію та сучасність. Побачите церкви і громадянську архітектуру минулих століть, зокрема, знамениту Круглу площу. Я не знаю аналога їй в Україні, але знаю, що в столиці Шотландії Единбурзі дуже пишаються тим, як побудоване їхнє місто. Однією з його характерних рис є кругла площа. Так що і у нас в Україні є таке, що в деяких зарубіжних країнах сприймають, як ознаку найвищої привабливості.

Чим зайнятися?

Полтава цікава тим, що в порівняно невеликому місті є два залізничні вокзали: Київський і Південний. І, якщо у вас небагато часу, я раджу пройтися пішки від одного до іншого. Таким чином, ви перетнете практично все місто і побачите майже все, що варто побачити. Також не забудьте про садибу Котляревського, музей історії Полтавської битви, Мгарського монастиря і знамениту Білу альтанку, з якої відкривається чудовий вид на місто. Опинившись тут ввечері, ви зрозумієте - в цьому місті справді є на що подивитися.


Андрій Ковальський «Факти. Спорт»

Еко-туризм під Житомиром для невибагливих
"Останнім часом мене все більше приваблює відпочинок на природі, ближче до річок, озер або фермам з власною еко-продукцією. Провести прекрасні вихідні можна в ресторанних комплексах, з'єднаних з етно-селом або в приватних садибах. Гідні місця є в 30 хвилинах їзди від Києва або в півтори годинах під Житомиром. За 300 гривень отримаєте проживання, скромне харчування і мінімальний сервіс. Хочете більшого комфорту? За додаткові гроші вам приготують і вареники, і шашлик і навіть ... здадуть в оренду будинок господарів".

Чим зайнятися?

Дихати свіжим повітрям, вудити рибу (її вам відразу і приготують), ганяти на велосипедах, ходити в ліс за грибами і ягодами, влаштовувати пікніки, купатися в річці або озері, засмагати. Але будьте готові, що за деякі дрібниці доведеться платити додатково (дрова - 20 гривень). Тому, якщо ви на машині, захопіть з собою найнеобхідніше з дому.

Христина Суворіна, «Інсайдер"

Чеська Кутна-Гора – на Подоллі

"Мрієте побувати на Кутній-Горі, а вільного часу лише дві години? Одягайте кеди, купуйте в найближчому супермаркеті набір «сніданок туриста» (свіжоспечений хліб, сир, хамон, виноград, полуницю, каву або вино) і бігом на Андріївський узвіз на Замкову гору".

Чим зайнятися?

Зустрічати світанок або захід сонця, дивитися, як запалюються зірки, спостерігати, як літають сови. Танцювати під музику чеських «Gipsy» або «Kabat». Це у тому випадку, якщо дуже хочеться відчути, що під ногами саме чеська Кунта-Гора, а не Замкова. Хоча не важливо, де ти. Головне – з ким. І взагалі добре там, де ми є!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Дивовижні місця України: путівник
08 червень, 2015, 23:00