У «Волиньгазі» розповіли на що витрачають кошти, які сплачують споживачі природного газу

У «Волиньгазі» розповіли на що витрачають кошти, які сплачують споживачі природного газу
У головному газовому господарстві Волині розповіли на що витрачають кошти, які отримані від споживачів природного газу, а також про інвестиційну програму ПАТ «Волиньгаз», на втілення якої передбачається залучити майже 30 мільйонів гривень, що будуть отримані підприємством за надані послуги із газопостачання.

Про це стало відомо під час прес-конференції керівництва регіональної газової компанії у вівторок 9 червня.

За словами першого заступника голови правління «Волиньгазу» Сергія Галянта основні кошти інвестиційної програми будуть спрямовані на заміну, модернізацію технічного обладнання та споруд, які знаходяться в експлуатації майже 50 років. Адже перший газифікований об'єкт у Волинській області був споруджений у 1959 році в Ратнівському районі.

У закупівлі нового обладнання керівництво газової компанії звертатиме більшу увагу на іноземного виробника обладнання, адже таке обладнання більш стабільне у роботі і відповідає усім технічним параметрам.

«Значна сума коштів буде спрямована на оновлення обладнання, яке здійснює захист газопроводів від електро-хімічної корозії і на закупівлю приладів діагностики, які попереджують виникнення нещасних випадків, попереджаючи про витоки газу. Одним із таких пристроїв є прилад РМЛД, американського виробництва, який може на висоті 30 метрів виявити витік газу в об'єкті газопостачання», - мовив Галянт.

Окрім того інвестиційною програмою передбачено безкоштовне встановлення побутових лічильників газу для населення, яке використовує природний газ, на суму десяти мільйонів гривень. При освоєнні цих коштів буде встановлено близько 5 тисяч газових лічильників.

За словами Сергія Галянта, нині для мешканців Волині вигідніше встановити лічильники газового обліку, адже уряд ще 29 квітня вніс зміни до норм споживання природного газу для населення у разі відсутності газових лічильників.

Виконувач обов'язків заступника голови правління з постачання та обліку природного газу Олег Вінцюк заявив, що Кабмін зменшив норму споживання газу аж в три рази. Раніше для споживачів, які використовували природний газ через використання газової плити і газової колонки, то була норма 23,6 метрів кубічних , але на сьогодні ця ж норма становить всього 9 метрів кубічних на одну особу.

«Споживачам, які мають газову плиту з централізованим гарячим водопостачанням зменшили норми споживання газу з 9,8 до 3 метрів кубічних, а для споживачів, які у своїй квартирі мають лише одну газову плиту, але не мають централізованого гарячого водопостачання і в яких відсутні газові колонки, уряд знизив норму споживання газу з 18,3 до 4,5 метрів кубічних на одну особу. Таким чином оплата за природний газ для споживачів зросла на 30 відсотків», - зазначив Олег Вінцюк.

Виконувач обов'язків заступника голови правління з постачання та обліку природного газу також повідомив, що норма споживання волинянами природного газу не відповідає дійсності. Люди перевищують норми споживання газу. І в різних випадках перевищення норм сягає від 2 до 15 метрів кубічних на одну особу. За його словами, багато споживачів відмовляються від встановлення газових лічильників у зв'язку із зниженням норм споживання природного газу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На фасад центрального корпусу, на зарплатню голові та заступникам, на бензин, щоб їх службовими авто з дому на робот та назад возити, багато ще куди витрачають...
Відповісти
Останні новини
У «Волиньгазі» розповіли на що витрачають кошти, які сплачують споживачі природного газу
09 червень, 2015, 13:54