Суд дозволив використовувати герб Волинської області на пляшках з горілкою

Суд дозволив використовувати герб Волинської області на пляшках з горілкою
Волинська обласна рада позивалась до львівського виробника ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Гетьман», аби вони прибрали з етикеток на пляшках з горілкою герб Волинської області, утім програла у першій інстанції.

Як свідчить рішення Господарського суду Львівської області від 25 травня, Волинська облрада у суді стверджувала, що «Гетьман», який виготовляє горілку на замовлення івано-франківської фірми «Галичина-Табак», неправомірно використовує герб області на етикетках.

Згідно з рішенням ради, юридичні та фізичні особи мають право використовувати затверджені зображення герба та прапора Волинської області з метою національно-патріотичного виховання молоді і формування національної свідомості громадян без надання дозволів, пише ZAXID.NET.

Утім, у разі використання символіки з комерційною метою, фірми повинні отримувати такий дозвіл. «Гетьман» і «Галичина-Табак» від Волинської облради дозволу не отримували.

Водночас суд встановив, що «Гетьман» на підставі ліцензійних договорів використовує знак для товарів і послуг та промисловий зразок на етикетку, де міститься герб.

Власниками свідоцтва та патенту, написано в рішенні, є Антон Сухомлин та Віталіна Грушицька. До слова, 99% ТОВ «Галичина-Табак» належить Любові Сухомлин.

Враховуючи, що свідоцтво й патент є чинними, а «Гетьман» користується ними правомірно, суд відмовив у забороні використання герба та знищенні наявних етикеток для горілки.
Патент на етикетку
Патент на етикетку


На це рішення облрада може подати апеляційну скаргу. Якщо ж не зробить цього, то воно вступить у законну силу.

Значно кращий спосіб для Волинської облради прибрати герб з пляшок – це скасувати видані Державною службою інтелектуальної власності свідоцтво та патент.

І хоча суд у даній справі не став на бік облради, за повідомленням ЗМІ, у квітні цього року АМКУ оштрафував ТОВ «Галичина-Табак» на 34 тисячі гривень за неправомірне використання на етикетках герба Волинської області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Суд дозволив використовувати герб Волинської області на пляшках з горілкою
09 червень, 2015, 14:36