До 75-річчя волинська бібліотека представила раритети XVIII сторіччя. ФОТО

До 75-річчя волинська бібліотека представила раритети XVIII сторіччя. ФОТО
Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки виповнилось 75 років. На честь цього в установі відбулися урочистості, де їх привітали представники влади, користувачі та друзі.

Працівників книгозбірні привітали з річницею та вручили пам’ятні грамоти й квіти.

Начальник управління культури Волинської облдержадміністрації Валерій Дмитрук розповів, що за 75 років обласна бібліотека зробила багато роботи.

“З кінця 90-х років бібліотека почала втілювати велику організаційну та просвітницьку діяльність, ми їм намагаємось допомогти в чому можемо. Незабаром плануємо провести в цьому приміщенні ремонти на балконах”, - сказав він.

До 75 років від дня заснування працівники бібліотеки вирішили продемонструвати гостям заходу раритетні книги, які знаходяться в їхніх архівах. Зокрема, найстарша книжка датується 1762 роком - це кишенькова Біблія. Найстарша ж книга краєзнавчого характеру 1789 року “Изображение насилия на Волыни”.

“Це все надбання, яке збереглося протягом віків. В нас нараховується до трьох тисяч рідкісних видань”, - розповіла завідувач відділу зберігання основного фонду бібліотеки Лариса Довгай.

За 75 років існування в бібліотеці завдяки громадським організаціям провели Інтернет, влаштували тренінговий центр.

Щоправда, в бібліотеці є свої проблеми, - грибок та сирість в архіві можуть пошкодити рідкісні видання, які там зберігаються. Працівники установи розповідають, що в книгозбірню потрібно провести вентиляцію та зробити ремонт, щоб забезпечити якісне зберігання раритетних видань. Проте нині на це грошей нема.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.