Бійців «Світязю» навчають по-новому. ФОТО. ВІДЕО

Бійців «Світязю» навчають по-новому. ФОТО. ВІДЕО
Сьогодні, 9 червня, минає рік від дня створення роти патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь».

Про це інформують на сайті волинської міліції.

На полігоні військової частини у Володимирі-Волинському вже четвертий тиждень поспіль бійці роти патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» проходять учбовий вишкіл.

Окрім того, опановуючи професійні вміння та навички, бійці загартовують не тільки тіло, а й бойовий дух.

Під відкритим небом правоохоронці облаштували справжнє військове містечко. На його території розбили кілька наметів, неподалік «працює» польова кухня. Є «санвузол», літній душ і навіть… стадіон. А ще тут діють свої правила та чіткий розпорядок дня.

За словами в.о. командира роти «Світязь» Ярослава Кашуби, навчання під відкритим небом вирішили організувати для того, щоби максимально згуртувати підрозділ, а умови – наблизити до бойових:

- Особливість нашого підрозділу в тому, що він виконує бойові завдання у зоні АТО, тож підготовка повинна бути відповідна. А найкращі умови для вишколу наших працівників - полігон. Нині на території військової частини тренуються і досвідчені працівники, і новобранці «Світязю». А навчають новачків загартовані боєм найкращі працівники підрозділу.

За словами старшого інспектора взводу №2 Андрія Котюка, добровольці проходять гідний професійний вишкіл – здобувають теоретичні та практичні заняття із рукопашного бою, тактико-спеціальної, вогневої та медичної підготовки. На чотирьох полігонах хлопці вправляються у стрільбі з автоматичної зброї і важкого озброєння - опановують РПГ і ДШК. А ще відпрацьовують тактику ведення бою і взаємодії бойових п’ятірок:

- Тренуємо особовий склад за новою системою «POLIСE», а також використовуємо досвід спецпідрозділів «Сокіл» та Центру спеціальних операцій. У зоні АТО хлопці на першій лінії вогню виконують бойові операції - працюють по зачистках міста, штурму об’єктів, затримують транспортні засоби із боєприпасами та знешкоджують особливо небезпечних злочинців. Тож результати свідчать: вихід роти із Вуглегірська у повному складі – це підтвердження бездоганної підготовки бійців.

Окрім чіткого розпорядку дня, дозвілля у правоохоронців теж відповідне: у польових умовах вони проводять командні та індивідуальні змагання з армреслінгу, підтягування та міні-футболу.

Після підготовки на полігоні спецпризначенці прибудуть до місця дислокації, де продовжать звичні навчання.

- Як свідчить практика, на Сході виконання спецоперацій зі звільнення захоплених територій безпосередньо залежить від злагодженості дій військовослужбовців та підрозділів міліції. Лави нашого підрозділу поповнили новачки із добровольчих загонів, досвідчені військовослужбовці.

Хлопці із солідним досвідом прийшли до нас, уже побувавши на передовій. А ще ми обговорюємо тактику дій із військовими, ділимося своїм або ж переймаємо їх бойовий досвід, організовуємо проведення спільних навчань та тренувань, - розповів в.о. командира міліцейського підрозділу.

Та головне у зоні АТО, де діють свої закони, - вміння довіряти один одному, злагоджено працювати в групах, бути впевненим у підтримці побратима.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
що обіцяних земельних наділів нема нашим хлопцям. Панянка Соколовська повідомила, що в межах міста нема нічого, а за містом САМІ ДОБУВАЙТЕ ! То це як, хабар дати , аби щось "знайшлося" ? то про це написати не хочете ???
Відповісти
Колеги, будемо вдячні за гіперпосилання на першоджерело. Дякуємо за співпрацю і розуміння!
Відповісти
не так багато тих добровольців тепер то могли б і знайти ті наділи. Посприяти має УМВС.
Відповісти
Дадуть кому треба, так само як і нагороди.
Відповісти
що нагороди багатьом дали, а землю - НІ .
Відповісти
землі 1х2 поки що вистачає...
Відповісти
Кто б тебя вышколил, уипан замызганый
Відповісти
Останні новини
Бійців «Світязю» навчають по-новому. ФОТО. ВІДЕО
09 червень, 2015, 16:48