25 моторошних місць на планеті

25 моторошних місць на планеті
На нашій планеті є багато місць овіяних моторошними чутками та загадками.

Пропонуємо цікаву й моторошну підбірку найстрашніших місць на планеті Земля, за версією сайту adme.ru


Старе єврейське кладовище в Празі, Чехія

Процесії на цьому кладовищі відбувались протягом майже чотирьох століть ( з 1439 по 1787 роки). На порівняно невеликій площі землі було поховано більше 100 тисяч померлих, а чисельність надгробків досягає 12 тисяч. Давніші поховання робітники кладовища присипали землею, а на тому місці розташували нові надгробки. На території кладовища є місця, де під земним покриттям розташувались 12 могильних ярусів. З часом земля просіла і відкрила погляду живих старі могильні плити, які стали зсовувати ще більш давніші. Вигляд вийшов не тільки незвичайний, а й моторошний.

Острів покинутих ляльок, Мексика


У Мексиці є дуже дивний покинутий острів, велику частину якого населяють страшні ляльки. Розташований в самому серці каналів Xochimico’s. Острів ляльок має абсолютно унікальну історію. Говорять, що в 1950 році ляльок із сміттєвих корзин почав збирати і розвішувати деякий відлюдник Джуліан Сантана Баррера. Він заспокоював таким чином душу дівчинки, що потонула поблизу. Острів на багато років забули, а потім в 1990 роках програма по очищенню каналів знову дала дорогу для мексиканських гондол (trajineras) пройти мимо острова. Зараз на острові знаходяться більше 1000 експонатів, і всі вони наводять жах.На острові немає електрики і комунікацій, а дістатися туди можна лише на човні.

Острів Хасіма, Японія


Хасіма - засноване в 1887 році, колишнє поселення шахтарів, які добували вугілля. Він вважався одним з найбільш густозаселених місць на планеті - поблизу берегової лінії біля кілометра. Його населення складало в 1959 році 5259 людей. Коли вугілля добувати тут стало нерентабельно, шахту закрили і місто-острів поповнило список міст-примар. Сталось це в 1974 році.

Каплиця кісток, Португалія

Капелла була побудована в XVI столітті монахом-францисканцем. Ця капличка невелика - лишень 18,6 метра в довжину і 11 метрів в ширину, але тут зберігаються кістки і черепи п'яти тисяч монахів. На даху каплиці написано фразу «Melior est die mortis die nativitatis» («Краще день смерті, аніж день народження»).

Ліс самогубців, Японія


Аокігахара є свого роду сумною пам'яткою Японії. Це місце називають Лісом самогубців. Спочатку ліс асоціювався з японською міфологією і традиційно вважався місцем проживання демонів і привидів. Легенди про це місце відомі японцям з Середньовіччя, а в XIX столітті бідні японські сім'ї привозили і залишали в цьому лісі на вірну загибель своїх старих і дітей, яких не могли прогодувати.

Зараз Аокігахара є популярним місцем самогубств серед жителів Токіо і околиць і вважається другим (першість у моста Золоті ворота в Сан-Франциско) за популярністю місцем у світі для зведення рахунків з життям. Щорічно в лісі знаходять від 70 до 100 тіл. Офіційно поліція почала займатися пошуком тіл самогубців Аокігахари з 1970 року. З того часу кількість виявлених тіл зростає з кожним роком. У 2002 році було знайдено 78 останків самогубців. Серед способів самогубства лідирує повішення і отруєння медичними препаратами. За свідченнями очевидців, достатньо зробити всього кілька десятків кроків углиб лісу від стежки, як на землі можна знайти речі, сумки, пластикові пляшки та упаковки пігулок. При вході в ліс встановлений плакат: "Ваше життя є безцінним даром від ваших батьків. Подумайте про них і про вашу сім'ю. Ви не повинні страждати поодинці. Зателефонуйте нам 22-0110".

Покинута психлікарня в Пармі, Італія

Бразильський художник Герберт Багліоне зробив арт-об'єкт з будівлі, в якій колись була психлікарня. Він зобразив дух цього місця. Тепер по колишній психічній лікарні бродять примарні фігури змучених пацієнтів.

Церква святого Георгія, Чехія

Церква в чеському селі Лукова покинута з 1968 року, з того часу коли частина її даху обвалилась під час церемонії похорон. Художник Якуб Хадрава населив церкву скульптурами-примарами, які надають їй особливого зловісного вигляду.

Катакомби в Парижі, Франція

Катакомби - мережа звивистих підземних тунелів і печер під Парижем. Загальна протяжність, за різними даними, від 187 до 300 кілометрів. З кінця XVIII століття в катакомбах захоронено майже шість мільйонів останків людей.

Місто Сентрейлія, Пенсильванія, США

Через підземну пожежу, яка вибухнула 50 років тому і продовжує палати до цих пір, чисельність жителів зменшилась від 1000 людей (1981 рік) до семи (2012 рік). Населення Сентрейлії тепер вважається найбільш малочисельним в штаті Пенсильванія. Сентрейлія стала прототипом для створення міста в серії ігор «Silent Hill» і в знятому за тією грою фільмі.

Магічний ринок Акодессева, Того, Африка

Ринок магічних предметів і чаклунських трав Акодессева розкинувся в центрі міста Ломе, столиці держави Того в Африці. Африканці Того, Гани та Нігерії досі сповідують релігію вуду і вірять в чудесні властивості ляльок. Фетишистський асортимент Акодессеви вкрай екзотичний: тут можна придбати черепи великої рогатої худоби, висушені голови мавп, буйволів і леопардів і багато інших не менш «чудових» речей.

Чумний острів, Італія

Повелія - один з найвідоміших островів венеціанської лагуни, на півночі Італії. Стверджують, що ще з римських часів острів використовувався як місце заслання для хворих на чуму, у зв'язку з чим на ньому було поховано до 160 тисяч чоловік. Душі багатьох померлих нібито перетворилися на примари, якими зараз переповнений острів. Похмура репутація острова посилюється розповідями про жахливі експерименти, яким нібито піддавалися пацієнти психіатричної клініки. У зв'язку з цим дослідники паранормальних явищ називають острів одним із найжахливіших місць на землі.

Гора хрестів, Литва


Гора хрестів являє собою пагорб, на якому встановлено безліч литовських хрестів, загальне кількість їх становить приблизно 50 тисяч. Незважаючи на зовнішню схожість, вона не є кладовищем. За народним повір'ям, того, хто залишить на Горі хрест, буде супроводжувати успіх. Ні про час, коли з'явилася Гора хрестів, ні про причини її виникнення не можна нічого сказати з точністю. До цього дня це місце оповите таємницями і легендами.

Захоронення Кабаяна, Філіпіни

Тут поховані знамениті вогняні мумії Кабая, що датуються 1200-1500 роками нашої ери, а також, як вірять місцеві жителі, їх духи. При їх виготовленні використовувався складний процес муміфікації, а зараз їх ретельно охороняють, тому що були часті випадки їх крадіжки. Чому? Як казав один з грабіжників, «він мав на це право», так як мумія доводилась йому пра-пра-пра-пра-пра-пра-прадідом.

Міст Овертоун, Шотландія


Старий арочний міст знаходиться неподалік від шотландського села Мілтон. У середині XX століття на ньому почали творитися дивні речі: десятки собак раптово кидалися з 15-метрової висоти, падали на каміння і розбивалися на смерть. Ті, що виживали, поверталися і повторювали спробу. Міст перетворився на справжнього «вбивцю» собак.

Печера Актун-Тунічиль-Мукналь, Беліз

Актун-Туничіль-Мукналь - печера недалеко від міста Сан-Ігнасіо, Беліз. Є археологічною пам'яткою цивілізації майя. Знаходиться на території природного парку Гора Тапірів. Один із залів печери - так званий собор, де майя робили жертвопринесення, оскільки вважали це місце Шібальби - входу у підземний світ.

Замок Ліп, Ірландія

Замок Ліп у Оффалі, Ірландія, вважається одним з проклятих замків світу. Його похмура пам'ятка - велика підземна темниця, дно якої вкрите гострими кілками. Темниця була виявлена при реставрації замку. Для того, щоб вивезти всі кістки з неї, робочим потрібно було чотири вози. Місцеві жителі кажуть, що замок населяє безліч привидів людей, які померли в темниці.

Кладовище Чаучілла, Перу

Кладовище Чаучілла знаходиться приблизно в 30 хвилинах від пустельного плато Наска, на південному узбережжі Перу. Некрополь був виявлений у 20-ті роки ХХ століття. За словами дослідників, на кладовищі знайдено тіла, яким близько 700 років, а останні поховання тут проводилися в IX столітті. Чаучілла відрізняється від інших місць поховань особливим способом захоронення людей. Всі тіла «сидять навпочіпки», а їх «особи», здається, завмерли в широкій посмішці. Тіла прекрасно збереглися завдяки перуанському сухому пустельному клімату.

Святилище Тофет, Туніс


Сумнозвісною особливістю релігії Карфагена було принесення в жертву дітей, в основному грудних немовлят. Під час жертвопринесення заборонялося плакати, тому що вважалося, що будь-яка сльозинка, будь-яке жалібне зітхання зменшують цінність жертви. У 1921 році археологи виявили місце, де були знайдені кілька рядів урн з обвугленими рештками як тварин (їх приносили в жертву замість людей), так і маленьких дітей. Місце назвали Тофет.

Зміїний острів, Бразилія

Кеймада-Гранді - один з найнебезпечніших і знаменитих островів нашої планети. На ньому знаходиться тільки ліс, скелястий непривітний берег висотою до 200 метрів і змії. На один квадратний метр острова припадає до шести змій. Отрута цих гадів діє моментально. Влада Бразилії прийняли рішення про повну заборону на відвідування цього острова для будь-кого, а місцеві жителі розповідають жахливі історії про нього.

Бузлуджа, Болгарія

Найбільший монумент в Болгарії, розташований на горі Бузлуджа висотою 1441 метр, побудований в 1980-х роках на честь Болгарської комуністичної партії. На його будівництво пішло майже 7 років і було задіяно більше 6000 робітників і експертів. Інтер'єр був частково оброблений мармуром, а сходи були прикрашені червоним кафедральним склом. Зараз будинок-пам'ятник повністю розграбований, залишився тільки бетонний каркас з арматурою, схожий на зруйнований інопланетний корабель.

Місто мертвих, Росія


Даргавс в Північній Осетії схожий на симпатичне село з маленькими кам'яними будиночками, але насправді це стародавній некрополь. В склепах різного типу ховали людей разом з усім їх одягом та особистими речами.

Покинутий військовий госпіталь Беліц-Хайльштеттен, Німеччина

Під час Першої та Другої світових воєн госпіталь використовувався військовими, а в 1916 році в ньому лікувався Адольф Гітлер. Після Другої світової госпіталь опинився в зоні радянської окупації і став найбільшим радянським госпіталем за межами СРСР. Комплекс складається з 60 будівель, деякі з яких зараз відреставровані. Майже всі занедбані будівлі закриті для доступу. Двері і вікна надійно забиті високими дошками і листами фанери.

Недобудоване метро в Цинциннаті, США

Покинуте депо метро в Цинциннаті - проект споруди 1884. Але після Першої світової війни і в результаті зміни демографічної ситуації потреба в метро відпала. Будівництво призупинили в 1925 році, завершили тільки половину 16 кілометрової лінії. Зараз по занедбаному метро два рази на рік проводяться екскурсії, але відомо, що безліч людей "бродять" по його тунелях поодинці.

Висячі гроби Сагади, Філліпіни


На острові Лусон в селі Сагада знаходиться одне з найбільш страшних місць на Філіппінах. Тут можна побачити незвичайні похоронні споруди з гробів, розміщених високо над землею на скелях. Серед корінного населення існує повір'я, що, чим вище буде поховане тіло померлого, тим його душа буде ближче до небес.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Перекладача нормального найміть.
Відповісти
інформація дійсно цікава.а от грамотність дивує.і зоввсім неприємно.шкода,що на волинь пості такі журналісти працюють.чесно кажучи,навіть соромно.
Відповісти
А де Чорнобиль і Освенцім???
Відповісти
А проте яких грамотних тролів має
ВП)))))за ролів не соромно, гідне заняття гідних людей
Відповісти
Останні новини
25 моторошних місць на планеті
10 червень, 2015, 03:20