Дві волинські спортсменки візьмуть участь у Європейських іграх в Баку

Дві волинські спортсменки візьмуть участь у Європейських іграх в Баку
12 червня 2015 року об 11:00 у Луцьку біля приміщення обласного відділення Національного олімпійського комітету України (територія Академії рекреаційних технологій і права (вул. Карбишева, 2) відбудеться церемонія “Свято олімпійського прапора” (підняття Державного прапора України та прапора Національного олімпійського комітету України) з нагоди відкриття І Європейських ігор у м. Баку.

Метою цього заходу є розвиток олімпійського руху в Україні, виховання почуття патріотизму, гордості за успіхи українських спортсменів, за свою націю, формування позитивного відношення до олімпійського руху та здорового способу життя, пропагування гуманістичних олімпійських ідеалів, повідомляє комітет фізичної культури та спорту.

Європейські ігри або Європіада - багатовидові спортивні змагання, які започатковуються у 2015 році. Європіада має стати аналогом Паназіатських чи Панамериканських ігор.

08 грудня 2012 року 38 олімпійських комітетів різних держав світу проголосували за заснування Європіад. Ці ігри будуть проводитися з періодичністю раз у чотири роки, за рік до проведення літніх Олімпійських ігор. До програми увійдуть наразі 15 олімпійських і 2 неолімпійських дисципліни. Першим містом-господарем ігор стане столиця Азейбарджану - Баку.

Україну на І Європейських Іграх представлятимуть 243 спортсмени. Вони будуть виступати в 19 з 20 видів спорту (українці не будуть представлені у легкій атлетиці, де відбуватимуться змагання спортсменів 3-го дивізіону командного чемпіонату Європи та розігруватиметься один комплект нагород).

У складі збірної команди України на змаганнях найвищого Європейського рангу місто Луцьк будуть представляти дві титуловані спортсменки - майстри спорту України міжнародного класу Яна Беломоїна (велоспорт - маунтенбайк) та Марія Повх (веслування на байдарках і каное).

Протягом змагань розігруватимуться 253 комплекти нагород у 31 спортивній дисципліні, з яких 25 олімпійські, а саме: бадмінтон, бокс, боротьба вільна, боротьба греко-римська, велоспорт BMX, маунтенбайк, шосе, водне поло, плавання, стрибки у воду, синхронне плавання, волейбол, волейбол пляжний, веслування на байдарках і каное, спортивна гімнастика, художня гімнастика, дзюдо, легка атлетика, теніс настільний, стрільба кульова, стрільба стендова, стрільба з лука, триатлон, тхеквондо, фехтування.

Шість неолімпійських дисциплін: баскетбол 3х3, боротьба самбо, карате WKF, пляжний футбол, спортивна аеробіка, спортивна акробатика - боротимуться за право включення їх до Олімпійських ігор.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Від Волині в іграх братимуть участь 5 спортсменів, серед яких 2 лучанки. То і назва мала б бути "Дві луцькі спортсменки,,,
Відповісти
Останні новини
Дві волинські спортсменки візьмуть участь у Європейських іграх в Баку
10 червень, 2015, 10:31