У Ковелі залізничну лікарню намагаються втримати на плаву

У Ковелі залізничну лікарню намагаються втримати на плаву
Вирішення проблеми залізничної лікарні знайшли в реорганізації об’єкту у хоспіс.

10 червня у Волинській державній адміністрації Володимир Гунчик зібрав нараду з представників ковельської залізничної лікарні та мера міста Ковеля.

Обговорювали проблему залізничної лікарні, яка знаходиться в місті Ковель, а саме її подальше фінансування та функціонування в цілому.

Голова Волинської ОДА заявив, що потрібно вже починати якісь дії з підготовки відповідної документації, щоб провести реорганізацію лікарні в хоспіс і не витрачати час даремно.

«Вивчайте, збирайте необхідну документацію, спілкуйтесь з керівництвом лікарні,і проводьте реорганізацію. Я так розумію, що лікарня піде під хоспіс, а поліклініка відокремиться до міста», - мовив Володимир Гунчик.

Натомість мер міста Олег Кіндер вважає, що варто провести інвентаризацію, щоб бачити реальну картину того, що є в лікарні і що вже встигли списати. Проте ідею хоспісу він підтримує. Він виокремив нюанс стосовно медогляду волинських залізничників.

«Львівська залізниця чітко не визначила, де проводитимуться медогляди, оскільки я знаю, що залізничники повинні в цьому випадку їхати в Львів. Це абсурд, щоб ковельчани їздили в Львів на медогляд», - мовив Олег Кіндер.

Володимир Гунчик запевнив, що волиняни не будуть їздити на медогляд у Львів, а проходитимуть його в поліклініці, яку відокремлять до міста.

«Волинські працівники залізниці в Львів на медогляд не їздитимуть, вони проходитимуть його в поліклініці, яку ми надамо місту. Якщо в «Укрзалізниці» буде інша позиція, то я буду відстоювати нашу думку», - запевнив Володимир Гунчик.

Також голова ОДА переконував присутніх в тому, що не можна відмовлятися від лікарні, адже вона не зможе довго функціонувати. Внаслідок чого багато людей залишаться без робочих місць.

«Якщо обласна і міська адміністрації відмовляться від вирішення проблеми, то ця лікарня не пропливе й метра, затоне, тому що «Львівська залізниця» поставила на лікарні великий жирний хрест»,- сказав Володимир Гунчик.

В свою чергу виконуюча обов’язків головного лікаря Ковельської залізничної лікарні Наталія Віслогузова мовила, що в неї немає жодного розпорядчого документа, щоб проводити реорганізацію, проте вона й інше керівництво лікарні не проти реорганізації.

«При наявності будь-якого розпорядчого документа ми будемо готові виконувати всі вказівки обласної та міської адміністрацій», - заявила Наталія Віслогузова.

На нараді всі присутні одноголосно дійшли згоди, що шляхом реорганізації вдасться зберегти лікарню і вирішити ряд питань. Проте вирішили, що все ж таки варто спочатку провести інвентаризацію, щоб визначити реальний фінансово-матеріальний стан лікарні.

Юлія ОСТАПОВИЧ (ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.