У Луцьку відкрили реабілітаційне відділення для воїнів АТО. ФОТО

У Луцьку відкрили реабілітаційне відділення для воїнів АТО. ФОТО
Сьогодні, 10 червня, у Луцьку представили нове фізіотерапевтичне відділення Волинського обласного госпіталю інвалідів війни.

На будівництво та капремонт нового відділення витратили 1,2 мільйони гривень. Про це розповів начальник управління охорони здоров'я Волинської облдержадміністрації Ігор Ващенюк.

“Ми провели реконструкцію в максимально стислі терміни. Підрядник фактично працював за свої кошти. Ми з ним розрахувались вже пізніше”, - сказав він.

За словами чиновника, у відділенні є 50 ліжок для учасників АТО та членів їх сімей. Однією ж із складових лікування є рухова реабілітація та психотерапія. Він також додав, що раніше в Україні не було такого реабілітаційного центру.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик розповів, що ідея створення такого відділення виникла, коли чиновники зрозуміли, що в країні доведеться воювати з агресором не один день.

“Це маленька крапля тієї роботи, яку проводить громада”, - додав він.

Голова обласної організації УСВА Григорій Павлович розповів, що наразі на Сході перебувають понад 4 тисячі афганців, до 600 осіб - поранені, 125 - убиті.

“Всі, хто сьогодні тут знаходиться на лікуванні, ми вами пишаємось”, - сказав Павлович.

Волинський губернатор разом з журналістами та посадовцями мав змогу ознайомитись з роботою відділення та різними видами реабілітації. Зокрема, медики пригостили присутніх кисневою пінкою, яку покуштували і бійці АТО, і чиновники.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.