Лучанин хоче приватизувати землю під забудовою з порушенням

Лучанин хоче приватизувати землю під забудовою з порушенням
Житель Луцька встановив прибудови багато років тому, вважаючи, що земля належить йому, бо він мав розписку про це від сусіда.

10 червня мешканець міста Луцька Сеник звернувся до постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру звернувся до комісії з питанням надати йому в оренду з подальшим узаконенням земельну ділянку під добудовою з порушенням.

Як виявилось історик, голова Громадської ради Волині Ігор Левчук, який є сусідом громадянина Сеника в багатоквартирному будинку розповів членам комісії про те, що громадянин Сеник в 1989 році звернувся у виконком міської ради, щоб йому дали дозвіл на можливість добудувати до будинку веранду. Виконком дозвіл такий надав, згідно чинного на той час законодавства. Саме тоді Сеник облаштував там прибудову з порушеннями.

«Ця прибудова була здійснена з багатьма порушеннями. Там фактично порушені норми пожежної безпеки», - стверджує Ігор Левчук.

Проте громадянин Сеник стверджує, що мав законні права на добудови, адже коли купив квартиру, то отримав розписку від сусіда про те, що ця земля належить йому.

«Коли купив квартиру у 1986, то сусід дав розписку, що ця земля вся моя і було домовлено, що я матиму право побудувати якийсь сарайчик.

Сусіди ніколи нічого проти не мали. Тоді я й звернувся в міськраду з проханням дозволу на добудову»,- мовив Сеник.

Проте Ігор Левчук вважає, що комісія повинна перевірки законність використання землі Сеником і прийняти рішення про знесення незаконних прибудов.

Сеник переконаний, що комісія повинна надати цю земельну ділянку під добудову, щоб в нього була можливість приватизувати землю під забудовами. Також, за словами Сеника, ця земля – його, адже він має відповідну розписку і дозволи на забудови.

Члени комісії, в свою чергу, запевнили, що коли всі співвласники багатоквартирного будинку напишуть заяву на приватизацію земельної ділянки, тоді міська рада на сесії це буде розглядати, і тоді цю землю нададуть всім співвласникам, а не лише одному. В іншому випадку це питання треба вирішувати в судовому порядку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучанин хоче приватизувати землю під забудовою з порушенням
10 червень, 2015, 18:10