Волинські волонтери допомагають бійцям, ризикуючи життям. ФОТО. ВІДЕО

Волинські волонтери допомагають бійцям, ризикуючи життям. ФОТО. ВІДЕО
Сьомого червня волонтери спецпідрозділу «Буг» «Самооборони Волині» повернулися із чергової поїздки у зону АТО. Кажуть, що миру на фронті, насправді, немає. Бійці української армії постійно перебувають під обстрілами.

Про це повідомляє Громадське.Волинь.

Щотижня активісти «Бугу» збирають повний бус допомоги бійцям: їжа, одяг, спецтехніка, адресні посилки. Все це вони везуть з Волині у Луганську та Донецьку області.

Заїжджають до найвіддаленіших блок-постів, що розташовані на межі із зоною, що контролюється бойовиками. Аби потрапити туди, волонтерам доводиться їздити із великою швидкістю, щоб уникнути можливого обстрілу ворожими силами, які могли таємно проникнути на територію, підконтрольну Україні.

Про це розповідає капелан Святослав Савич. Саме він та Володимир Добровольський, Олександр Калюжний і Юрій Пусяк ледь не щотижня долають тисячі кілометрів з метою доставити усе необхідне для бійців різних військових підрозділів української армії.

Цього разу у місто Сватово від луцького підприємця доставили апарат УЗД у військовий госпіталь. Також завезли фрукти, медичні препарати, постіль. Передали для бійців на передову сухпайки, адресні посилки, нижню білизну, шкарпетки, молитовники.

«Там територія постійно обстрілюється ворожою стороною. Мінометами, автоматами, постійні обстріли невеликих груп. На дорогах закладають фугасні міни ближче до передової. Нещодавно на такому з одних фугасів підірвалися мирні жителі. Також працюють снайпери», – каже Святослав Савич.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські волонтери допомагають бійцям, ризикуючи життям. ФОТО. ВІДЕО
11 червень, 2015, 15:17