Волинські «кіборги» отримали державні нагороди від Президента. ФОТО. ВІДЕО

Волинські «кіборги» отримали державні нагороди від Президента. ФОТО. ВІДЕО
Президент вручив державні нагороди українським військовим, які захищали Донецькій аеропорт. Серед нагороджених – «кіборги» та батьки і дружини загиблих героїв, в тому числі і родина старшого лейтенанта Івана Зубкова, який, попри важке поранення, не залишив поле бою і до останнього продовжував боротьбу із ворогом.

Про це йдеться на офіційному сайті глави держави.

«Ми зібралися для того, щоб віддати належну шану і нагородити наших героїв – найкращих українських чоловіків, які стали справжньою українською легендою. Патріотизм і любов до рідної землі – ось, де причини їх надзвичайної звитяги», – сказав Петро Порошенко, звертаючись до присутніх.

Президент вручив Зірку Героя України (посмертно) батькам і дружині Івана Зубкова, відважного українського воїна, який, ризикуючи життям, врятував життя своїх побратимів в Донецькому аеропорту.

«Разом з Іваном Зубковим пішли у вічність непереможеними Юрій Осаулко, Василь Григорьєв, Руслан Коношенко. Надзвичайно важливо, щоб ми пам’ятали про них», – сказав Президент.

«Я би дуже хотів, щоб їхніми іменами називалися вулиці, школи, бо це є наше – наша війна за незалежність, за суверенітет і територіальну цілісність. Маючи таких воїнів, ми в цій війні обов’язково переможемо. Герої не вмирають», – сказав Глава держави.

Президент подякував присутнім на церемонії представникам Світового Конгресу українців та української діаспори з Канади за допомогу та підтримку українських підрозділів, яку вони надали в найважчі часи становлення української армії і продовжують надавати через проект «Підтримай солдата», в якому беруть участь канадські родини українського походження, надаючи безпосередню допомогу родинам українських воїнів.

Віце-президент Світового Конгресу українців Олена Кошарна наголосила: «Ми – одна українська сім’я. Не важливо, який у нас паспорт – канадський чи український. Війна торкається кожної української сім'ї, і ми в діаспорі це відчуваємо».

Побратими Івана Зубкова продемонстрували невеличкий фільм про нього, присвячений захисту аеропорту в Донецьку.

Іван Іванович Зубков – заступник командира роти вогневої підтримки по роботі з особовим складом окремого аеромобільного батальйону 95 окремої аеромобільної бригади високомобільних десантних військ Збройних Сил України. З 18 січня 2015 року безпосередньо приймав участь у проведенні штурмових дій по деблокуванню підрозділів, які обороняли Донецький аеропорт. Старший лейтенант вміло керував оборонним боєм, в найскладніші моменти викликаючи вогонь артилерії на себе. Особисто прикривши відхід підрозділу, загинув в результаті підриву бойовиками другого поверху нового терміналу.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.