Приватизація у «Старому Луцьку»: прокуратура – проти, депутати – за

Приватизація у «Старому Луцьку»: прокуратура – проти, депутати – за
Депутати міської ради пропонують відхилити протест прокуратури міста Луцька щодо приватизації житла в історико-культурному заповіднику «Старий Луцьк».

Про це йшлося 25 червня під час засідання постійної комісії міської ради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму.

Як розповіла головний спеціаліст юридичного відділу Луцької міської ради Наталія Юрченко, прокуратура міста Луцька винесла протест на рішення міської ради про дозвіл на приватизацію житла в заповіднику.

За словами Юрченко, прокуратура при цьому посилається на статтю 2 Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду», де вказано, що не підлягають приватизації квартири та будинки в межах історико-культурних заповідників.

Головний спеціаліст пояснила, що створилася юридична колізія, адже у 2008 році прийняли закон із переліком об’єктів, які не підлягають приватизації. За її словами, в заповіднику «Старий Луцьк» до цих об’єктів належать тільки будинки на вулиці Драгоманова 1, 11, 11а та 23.

Крім того, згідно із 17 статтею ЗУ «Про охорону культурної спадщини» пам’ятки можуть перебувати у приватній власності, додала Юрченко.

Відтак на сесії Луцької міської ради 26 червня депутати можуть відхилити протест прокуратури щодо незаконної приватизації в заповіднику.

Довідка

Стаття 2.2 ЗУ «Про приватизацію державного житлового фонду»:
Не підлягають приватизації: квартири-музеї; квартири (будинки), житлові приміщення у гуртожитках, розташовані на територіях закритих військових поселень, підприємств, установ та організацій, природних та біосферних заповідників, національних парків, ботанічних садів, дендрологічних, зоологічних, регіональних ландшафтних парків, парків-пам'яток садово-паркового мистецтва, історико-культурних заповідників, музеїв; квартири (будинки), житлові приміщення у гуртожитках, що перебувають в аварійному стані (в яких неможливо забезпечити безпечне проживання людей); квартири (кімнати, будинки), віднесені у встановленому порядку до числа службових, а також квартири (будинки), житлові приміщення у гуртожитках, розташовані в зоні безумовного (обов'язкового) відселення, забрудненій внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.


Витяг зі Статті 17 ЗУ «Про охорону культурної спадщини»:
Пам'ятка, крім пам'ятки археології, може перебувати у
державній, комунальній або приватній власності. Суб'єкти права власності на пам'ятку визначаються згідно із законом.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Безграмотність юристів міської ради вражаюча. Як таких нездар беруть на роботу!... По цьому питанню є два закони і роз'яснення конституційного суду... Приватизація в заповіднику заборонена!!! Як може місцева рада відміняти рішення законів України і рішення Конституційного суду? Проте наші "обранці" законів не читають, не встигають за дерибаном... Сором! (((((
Відповісти
Останні новини
Приватизація у «Старому Луцьку»: прокуратура – проти, депутати – за
25 червень, 2012, 13:46