Люстрованого Терещука хочуть повернути в міліцію

Люстрованого Терещука хочуть повернути в міліцію
Вчора у Києві відбулася унікальна подія - десятки громадських організацій вийшли на підтримку начальника київської міліції Олександра Терещука, який потрапив під люстрацію.

Близько 150 представників різних громадських організацій провели мітинг біля Адміністрації Президента з вимогою скасувати указ про звільнення Терещука з посади.

Мітингувальники назвалися представниками батальйону «Золоті ворота», громадської ради при МВС, малого та середнього бізнесу, «Правого сектора» та ін.

Свою вимогу вони мотивували тим, що Терещук «зміг стабілізувати ситуацію в місті, зберіг Київ і не допустив в ньому розгулу бандитизму».

Сам же Терещук відреагував на таку підтримку словами подяки, які він написав сьогодні на своєму Фейсбуку:

"Друзі, за останні дні до мене надійшла шалена кількість повідомлень. Хочу подякувати за ваші відгуки та оцінку результатів роботи", - пише він.

Терещук додає, що одним і закон про очищення влади один для всіх, тому повинен виконуватись кожним громадянином без виключення. "Цю процедуру повинен пройти і я, як людина, що працює на кошти та на користь платників податків. Інформуватиму вас про хід процесу та мою подальшу діяльність - тримаю руку на пульсі".

Разом з тим, хоча Терещук був звільнений із посади майже тиждень тому, він і досі не змінив інформацію про місце роботи на своїй сторінці в соцмережі.

А як повідомляє журналіст Ліга.net Максим Білоусенко, з джерел, що працюють в головному управлінні МВС у місті Києві, йому стало відомо, що люстрований генерал Олександр Терещук й досі ходить на роботу та подав до суду з метою оскарження дій міністра Авакова щодо свого звільнення.

До слова, на акцію у Києві вже відреагували активісти кількох організацій, представники яких ніби то вимагають повернення люстрованого міліціонера на посаду. Вони запевняють - члени їх організацій на жодні мітинги не виходили та "реабілітувати" Терещука не просять.

Ось, наприклад, офіційна заява "Автомайдану":

"Автомайдан не підтримує повернення на посаду екс-очільника київської міліції Терещука! Нашим ім'ям прикриваються шахраї!

Закон про очищення влади - один для всіх і так само повинен виконуватися для ВСІХ без виключення, якщо на те є підстави!"

Громадська варта Деснянського району міста Києва теж виступає проти повернення на посаду екс-очільника київської міліції. Відхрещуються від звернення до президента і адвокати:

"Ми - адвокати, вперше про це чуємо... Нікого ми не підтримуємо, крім закону і справедливості (вони ж безликі)!", - повідомляє юридичний радник компанії Transparency International Україна Сергій Ярошенко.

"Дарницька Громадська Варта????? Або я вже не начальник штабу..... або взагалі нічого не розумію. Всі мої на тренуваннях і полігоні. Нас там не було," - обурюється Роман Дорійчук.

Нагадаємо, Олександр Терещук, який у часи Євромайдану очолював міліцію Волині, у лютому 2014 року розпорядився відправити підпорядкований йому підрозділ Беркуту до Києва для розгону Майдану та наказав розігнати у Луцьку протестувальників світловими гранатами. Потому був призначений на посаду начальника київської міліції , звідки 5 червня його звільнили у рамках проведення люстрації серед вищих посадових осіб держави.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Воно без честі і совісті. А Аваков що, не знав, кого призначає на місце очільника киівськоі міліціі???? А тепер протеже Авакова на Авакова ж до суду подає...Іронія долі))))
Відповісти
Терещук - зороша людина і справжній міліціонер!
Відповісти
його обов’язково слід в міліцію
в якості в’язня
Відповісти
Ще про дибіла Марчишака згадайте який у Луцьку начудив разом із Терещуком
Відповісти
Та нехай сидить старий ПЕНЬ вже в своїй віллі, а то ше ненажерся!!!
Відповісти
Щось не чути каяття пана Терещука: український народ проковтне все ?..
Відповісти