Розмір військових пенсій переглянуть?

Розмір військових пенсій переглянуть?
Кабінет Міністрів України хоче отримати право на проведення додаткового перерахунку військових пенсій.

Про це пише Корреспондент.

Відповідний проект Закону Про внесення змін до статті 63 Закону України Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб був зареєстрований у Верховній Раді.

Як повідомляється, зміна до закону передбачає, що для недопущення різниці у розмірах пенсії залежно від року призначення і, виходячи з фінансових можливостей державного бюджету, Кабінет Міністрів може приймати рішення про проведення додаткового перерахунку пенсії.

Збільшення щомісячного преміювання військовослужбовців згідно з наказами керівників державних органів центральної виконавчої влади, де проходять службу військовослужбовці, особи рядового та керівного складу, не є підставою для перерахунку пенсій, наголошується у пояснювальній записці.

Нагадаємо, що перерахунок раніше призначених пенсій здійснюється у разі прийняття рішення Кабінетом Міністрів про зміну хоча б одного з видів грошового забезпечення або у зв'язку з введенням нових щомісячних додаткових видів грошового забезпечення.

Як повідомлялося, раніше в Україні було прийнято поетапне збільшення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років і збільшення страхового стажу на 10 років для чоловіків та жінок.

Закон про пенсійну реформу передбачає, зокрема, що максимальний розмір пенсій обмежується 10 прожитковими мінімумами (нині – 7 тис 640 грн). Така норма буде поширюватися на вже призначені виплати. Пенсійний вік держслужбовців чоловіків і 9 прирівняних до них категорій працівників буде збільшуватися до 62 років поступово. Відбудеться це з 2013 року протягом 4 років кожні 6 місяців.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Надоели со своимы переглядами перед выборами.
Відповісти