На Волині обіцяють автоматизувати 10 ЦНАПів

На Волині обіцяють автоматизувати 10 ЦНАПів
На Волині підписано меморандум стосовно впровадження програми “Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади”.

Про це повідомили в інформаційному відділі Волинської ОДА.

Керівництво Волинської облдержадміністрації, обласної ради, Луцької міської ради та Фонду «Східна Європа» підписали меморандум про співпрацю в рамках програми «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP).

Це – нова спільна програма Державного агентства з питань електронного урядування України та Швейцарського бюро співробітництва, що фінансується Швейцарською Конфедерацією й буде впроваджуватися в області Фондом «Східна Європа» та партнерами.

При плануванні програми швейцарські експерти звертали увагу на ті регіони, котрі найкраще підготовлені до участі в проекті. В результаті обрали чотири області: Волинську, Одеську, Вінницьку та Дніпропетровську, які мають стати “модельними”.

У цих чотирьох областях будуть впроваджені регіональні портали надання адміністративних послуг, через які громадяни зможуть отримувати максимальну кількість послуг в електронному вигляді.

10 найбільш затребуваних адміністративних послуг переведуть в електронну форму, а 10 центрів надання адміністративних послуг – максимально автоматизують.

При облдержадміністрації створять робочу групу з реалізації проекту, до складу якої увійдуть представники громадських організацій, вишів, ІТ-бізнесу, органів місцевого самоврядування та виконавчої влади. Також буде розроблено регіональну програму розвитку електронного врядування.

Програма EGAP реалізовуватиметься впродовж 2015-2019 років. Спрямована вона на використання новітніх інформаційно-комунікаційних технологій, що допомагатимуть вдосконалити якість врядування, покращать взаємодію влади та громадян та сприятимуть соціальним інноваціям в Україні.

У рамках реалізації програми проводитиметься навчання для представників органів влади усіх рівнів та представників громадськості з використання інструментів електронного урядування.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.