Аваков заборонив вирубувати «Пташиний гай» у Луцьку

Аваков заборонив вирубувати «Пташиний гай» у Луцьку
Арсен Аваков наказав розпочати службове розслідування за фактом неналежного реагування міліції на заяви активістів з приводу вирубки комунальниками Луцького заказника «Пташиний гай».

Про це повідомляють на сайті правозахисної організації «Екологія. Право. Людина» (ЕПЛ).

Ще 18 березня волонтери та працівники ЕПЛ виявили, що комунальні служби міста Луцьк проводять вирубку орнітологічного заказника "Пташиний гай", що розміщений на території Центрального парку культури та відпочинку. Більшість дерев підліску та кущів вирубані та спалені на місці.

При виявленні правопорушення екологи звернулися до правоохоронних органів та написали заяву до міського відділку міліції. Проте надалі міліція відмовилась зупиняти порушення та притягати винних до відповідальності.

У відповідь на заяву листом № 6-Зі від 27.03.2015 нас повідомлено, що в ході проведення перевірки звернення інспектором відділу муніципальної дружини Луцької міської ради Поліщуком І. В. було проведено бесіду з директором комунального підприємства «Парки та сквери міста Луцька» Трикошем А. Д., під час якої звернено увагу на необхідність посилення заходів щодо недопустимості вирубки дерев та чагарників на території парку.

Таким чином, Луцький МВ УМВС України у Волинській області не порушив кримінальне провадження за вказаним нами фактом. Жодні дії з оперативного зупинення вирубки заповідних дерев не були вжиті, що призвело до знищення більшої кількості всіх наявних в заказнику дерев та чагарників.

При цьому не були нараховані збитки, а винні у скоєнні порушення не були притягнуті до відповідальності. Окрім відповідальності, передбаченої ст. 252 ККУ, збитки, що слід нарахувати відповідно до Постанови КМУ від 24 липня 2013 р. № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд». Попередній розрахунок згідно цієї такси (за найменшими оцінками кількості знищених дерев, чагарників та чагарничків) становить 21 660 000 гривень.

Довідка

Заказник є об'єктом природно-заповідного фонду, створеним для охорони місць гніздування птахів. Будь-яке руйнування його природних комплексів тягне відповідальність, передбачену статтею 252 Кримінального кодексу України. Також спалювання рослинних залишків є порушенням статті 71-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а в них пєрєводітіль тіпо підлоги макартні чи крейди гіпсона
Відповісти
Щось ви, хлопці, перестаралися. В заказнику заказано полювати, тобто заборонено. Там нікого не замовлено.
Відповісти
Тепер краще =)
Відповісти
Ніхто нічого протизаконного не робив. А журналістсм порада - розберіться детально- тоді публікуйте.
Відповісти
Заборонив не аваков, а закон. Не перекручуйте!
Відповісти