Прокуратурі невідомо, хто віддав наказ на використання світлошумових гранат під час штурму УМВС

Прокуратурі невідомо, хто віддав наказ на використання світлошумових гранат під час штурму УМВС
Під час буремних подій Євромайдану при штурмі будівлі УМВС у Луцьку працівникам міліції видавали світлошумові гранати. Однак, хто і кому конкретно - слідство встановити не може за відсутністю документації.

12 червня під час прес-конференції прокурор Волинської області Дмитро Чепіжак розповів про те, що застосування працівниками міліції спецзасобів передбачено Законом України «Про міліцію», правилами застосування спеціальних засобів при охороні громадського порядку й іншими нормативними актами.

Зокрема згідно з цими документами працівники міліції мають право застосовувати зокрема і світлозвукові пристрої відволікаючої дії для захисту громадян, самозахисту та для відбиття нападу на будівлі.

Однак, прокурор стверджує, що на сьогодні слідство не може встановити, хто віддавав наказ і хто конкретно з міліціонерів кидав світлошумові гранати, оскільки документація знищена.

«Слідством встановлено, що чотири засоби, тобто світлошумові гранати видавались працівникам міліції в день штурму, проте кому конкретно - не встановлено. Адже документація не збереглась. В більшості засоби з спецзахисту залишені працівниками міліції в приміщеннях без нагляду, куди мали вільний доступ активісти і мітингувальники. Тобто встановити, хто конкретно їх застосовував, на сьогодні під час досудового слідства не можливо. У відеоматеріалах конкретно не видно, з тих осіб, які нами допитані конкретну особу встановити не можливо», - сказав Дмитро Чепіжак.

Проте присутній на прес-конференції депутат Луцької міської ради Андрій Козюра переконаний, що людей спеціально тоді допустили в приміщення, щоб потім їх звинуватити в тому, що вони своїми ж руками знищили потрібні документи і докази, щоб не можна було встановити, хто віддавав накази і хто має нести відповідальність.

«Я для себе зрозумів, що насправді вина не буде встановлена, бо активісти заходили в приміщення, і їм не чинили опору. Це було зроблено для того, щоб люди зайшли, а потім звернути це все на них же, що вони десь забрали ті документи, в яких написано, хто давав накази і так далі. І ніби докази були, але активісти типу їх і знищили, бо не треба було йти штурмувати», - мовив Андрій Козюра.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ментовський розводняк
Відповісти
Чому не покараний відповідальний за вказану документацію ? Не зникла ж відомість на виплату зарплати керівництву УМВС ?..
Відповісти
Та шо вите кажете? А якщо до тебе, Петре, прийде у хату бандота і почне громити, все що бачить, ти будеш переживати за схоронність документації?
Яка б не була ментура, і хто б не був при владі, вони МАЄ право застосовувати спецзасоби без будь=якого наказу в разі нападу, інакше буде анархія.
Ви ж всі молитесь на США, можете уявити ситуацію, коли там безкарно ( крім Голлівудських фільмів) нападають на осередки поліції? Зразу ввели б військовий стан, і стріляли б без розбору, що і доведено останніми розборками з забитими нігерами. Я там пожив майже два роки, і можу сказати одне - дякуйте Богу, що у нас не американська поліція. Інакше ніяких майданів не було б.
Відповісти
Останні новини
Прокуратурі невідомо, хто віддав наказ на використання світлошумових гранат під час штурму УМВС
12 червень, 2015, 20:50