Митники відмовились від магазинів duty-free всередині країни

Митники відмовились від магазинів duty-free всередині країни
Норма про можливість відкриття магазинів безмитної торгівлі поза пунктами перетину кордону була виключена з нової редакції Митного кодексу через ризик збільшення порушень, заявив голова Митної служби Ігор Калєтнік.

Про це повідомляє Корреспондент.

За словами чиновника, законодавством змінена ця норма і duty-free можуть бути відкриті тільки в установленому законом порядку на кордонах - автомобільних, залізничних, морських і повітряних.

"На сьогоднішній день ми ще не готові до такого рівня, щоб відкривати всередині нашої держави Duty-free з метою зробити неможливими відповідні порушення", - прокоментував чиновник ініціативу створення магазинів duty-free на території України.

При цьому головний митник України зазначив, що за кордоном такі магазини діють всередині країн.

"Є відповідна практика відкриття Duty-free всередині тієї чи іншої країни, і в Європі такі приклади є", - сказав Калєтнік.

Нагадаємо, в квітні російський уряд дозволив відкривати магазини безмитної торгівлі (duty free) в пунктах пропуску через держкордон на залізниці.

Як повідомлялося, раніше влада України заборонила магазинам безмитної торгівлі здійснювати реалізацію товарів юридичним особам, які обслуговують пасажирів міжнародних авіарейсів після проходження ними паспортного та митного контролю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: митниця
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Митники відмовились від магазинів duty-free всередині країни
25 червень, 2012, 15:48