Пентагон може відправити в Європу важку військову техніку

Пентагон може відправити в Європу важку військову техніку
Для стримання імовірної російської агресії в Європі фахівці оборонного відомства США пропонують відправити до кількох країн Балтії та Східної Європи танки, бойові машини піхоти та іншу важку техніку, а також до п'яти тисяч солдатів.

Про це пише «Радіо Свобода» посилаючись на The New York Times.

«Якщо рішення буде ухвалено, вперше з кінця холодної війни Сполучені Штати дислокують важку військову техніку в нових країнах-членах НАТО у Східній Європі, які колись були частиною радянської сфери впливу», –пише видання.

The New York Times цитує колишнього командувача об'єднаними силами НАТО в Європі адмірала Джеймса Ставрідіса, який називає такі ідеї «дуже значущими змінами в політиці», які мають на меті заспокоїти «переляканих союзників».

Видання вказує, що ці пропозиції потребують затвердження міністра оборони США Аштона Картера і президента США Барака Обами.

Адіміністрація Обами досі розмірковує над рішенням щодо надання Україні оборонної зброї. Таку пропозицію підтримали обидві палати Конгресу США.

Ось як сьогодні прокоментував вищезазначену інформацію офіційний представник Пентагону полковник Стівен Уоррен: «На даний момент ми не прийняли рішення про те, чи направляти дане озброєння й коли це робити».

Він підкреслив, що «в останні кілька років американські військові збільшили завчасне розміщення військового устаткування для підготовки і навчань з союзниками по НАТО».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Пентагон може відправити в Європу важку військову техніку
14 червень, 2015, 04:33