Вулицю Київську хочуть звузити

Вулицю Київську хочуть  звузити
У місті Ковелі вулицю Київську хочуть наполовину звузити.

Відповідальними за організацію розгляду пропозицій від громадян є секретар Ковельської міської ради Михайло Гетьман та головний архітектор міста Людмила Мурай. Містобудівну документацію уже традиційно розробляє приватне підприємство «Ковелькомунпроект», яке очолює Віктор Дубина, - пише kowel.com.

Проектанти твердять, що згідно попередніх рішень генерального плану міста, вулиця Київська вирішувалася, як дорога з двохстороннім рухом та центральною розподільчою смугою, що включала в себе відкриту водовідвідну канаву і зелену зону загального користування, шириною в червоних лініях – 30 метрів. Дане рішення у сучасних умовах, начебто, себе не виправдало. У 2000-х роках частину водовідвідної канави було взято у труби, тут почала формуватися нова сучасна закрита зливова каналізація. Виникло питання про зміну профілю Київської, житлової вулиці із новою зливовою водовідвідною системою, та зменшення ширини в червоних лініях до 15 метрів.

Проект внесення змін до детального плану території розроблено з метою використання частини території вулиці Київської для житлового будівництва, шляхом розширення існуючих присадибних земельних ділянок індивідуальної житлової забудови вулиці та зменшення ширини вулиці в червоних лініях з 30 до 15 метрів. Хоча в опублікованому на шпальтах газети «Вісті Ковельщини» повідомленні наводиться чомусь зовсім інша цифра – з 26 до 15 метрів.

Дозвіл на ці роботи було надано Ковельською міською радою ще 23 жовтня 2014 року після відповідного звернення до влади мешканців вулиці Київської.

А, може, краще взагалі ліквідувати дану вулицю? Це ж скільки землі під бурячки-огірочки «по просьбах трудящих» можна буде «роздерибанити». У Ковелі ще багато широких вулиць…

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.