Багаття, намет, гітара – на Волині відбувся туристичний зліт. ВІДЕО

Багаття, намет, гітара – на Волині відбувся туристичний зліт. ВІДЕО
Туристично-краєзнавчий зліт серед школярів у Ковельському районі не організовували вже 8 років.

Масовість цьогорічного форуму підтверджує необхідність проведення таких туристичних заходів для молоді, адже кожен виїзд на природу для них - свято. Про це повідомляє Телевізійний центр Ковель.

Багаття, намет і гітара. Юних волинян не відлякує невибагливий побут туриста.

«В нас є секція в школі і ми її відвідуємо. Часто виїжджаємо на природу і дуже весело проводимо час. Це нам дуже подобається. Займаємося на кожному тренуванні: переправа, зав'язування вузлів, спортивне орієнтування — можемо навіть по школі побігати», - розповідають учні ЗОШ селища Люблинець Тетяна Максимук та Влад Гавришук.

Змагання змаганнями, а обід — за розкладом. В урочищі «Березовий гай» на околиці села Кухарі, куди з'їхалися учасники туристичного форуму, куховарять всі — від малого до великого. «Зараз ми готуємо на обід макарони, салат, насмажимо котлет. Туризм любимо за те, що ми тут відпочиваємо, купаємося. Нам тут дуже весело», - каже вчителька ЗОШ села Дроздні Тетяна Гладищук.

Туристично-краєзнавчий зліт серед школярів у Ковельському районі не організовували вже 8 років. Масовість цьогорічного форуму доводить, що завдяки вчителям-ентузіастам та районній станції юних туристів інтерес дітей до туризму нікуди не зник. «Сам ще в шкільні роки та студентські займався туризмом. Більше спортивним орієнтуванням. Сам є кандидатом в майстри спорту з орієнтування. І відповідно, коли прийшов, захотілося, щоб діти займалися тим, чим займався я сам», - говорить вчитель Облапської ЗОШ Віктор Сидорчук.

«Після довготривалої перерви у вісім років такий зліт для школярів нарешті відновився. Прибуло на даний зліт 17 команд. Бачите самі, яка мальовнича тут місцевість — це березовий гай на околиці села Кухарі. Поруч — річка Стохід і межа з Рожищенським районом. Також проводитимемо різноманітні конкурси: художньої самодіяльності, в'язання вузлів, розпалювання багаття та перепалювання нитки», - розповідає директор Ковельської районної станції юних туристів Олександр Данилюк.

Якщо діти сприймають зліт як розвагу, то організатори ставлять перед собою важливу мету – виховати здорову націю. «Туризм — це здоровий спосіб життя. Це - рух, живе спілкування. Це - перемога. Гарно провести час. І хай вам щастить у всьому!», - побажав голова Ковельської РДА Віктор Козак.

Напутні слова під час офіційного відкриття зльоту надихають учасників показати все своє вміння у залікових видах програми змагань.

Так, кращими в техніці пішохідного туризму були Станіслав Невада з Голоб та Анастасія Рижко з Облап. А у змаганнях зі спортивного орієнтування переможцями стали Роман Самчук (Поворська ЗОШ) та Тетяна Максимук з Люблинця. В командному заліку перемогли учні школи-гімназії селища Голоби. У трійці призерів змагань також юні туристи Люблинецької та Старокошарівської загальноосвітніх шкіл.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Багаття, намет, гітара – на Волині відбувся туристичний зліт. ВІДЕО
14 червень, 2015, 11:07