Довірлива волинянка позбулася 10 тисяч гривень

Довірлива волинянка позбулася 10 тисяч гривень
Довірливі волиняни усе ж потрапляють у пастки шахраїв, які телефонують на мобільні із невідомих номерів.

Про це інформують на сайті УМВС України у Волинській області.

До ковельського міськвідділу міліції із заявою звернулася 32-річна жителька району. Жінка повідомила, що стала жертвою пройдисвітів: невідома особа зателефонувала їй на мобільний телефон, назвалася представником банку і під приводом встановлення захисту банківського рахунку дізналася номер її кредитної картки. У результаті із картки зникло 10000 гривень.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці розшукують спритницю, яка ошукала жінку.

Щоби не потрапити в прикру ситуацію, міліціонери нагадують волинянам основні правила, дотримуючись яких, можна уберегтися від ошуканців:

- аби дізнатися, чи дійсно виникли проблеми з вашим рахунком, зверніться у відділення банку; співробітники установи нададуть вам вичерпну та кваліфіковану консультацію;

- не розголошуйте ідентифікаційні дані банківських карт, он-лайн-гаманців і, тим більше, не відправляйте нікому копії ваших документів;

- намагайтеся ігнорувати дзвінки та sms, що надходять вам від невідомих абонентів, у яких вас просять здійснити грошові платежі або ж провести банківські операції; якщо ви отримали подібні sms або ж вам зателефонували із пропозицією, яка вам видалась підозрілою, негайно повідомте про це правоохоронців.

Якщо ж ви таки стали жертвою шахрая, одразу зверніться в найближчий відділ міліції або телефонуйте на цілодобову лінію 102.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Такі афери чомусь проводяться тільки з картками Приватбанку, і не обходяться вони без участі самих працівників цього банку.
Відповісти
Останні новини
Довірлива волинянка позбулася 10 тисяч гривень
15 червень, 2015, 10:20