Протягом літа у Володимирі-Волинському ремонтуватимуть захисні споруди

Протягом літа у Володимирі-Волинському ремонтуватимуть захисні споруди
Привести в готовність споруди цивільного захисту Володимира - Волинського доручено керівникам установ та організацій.

Про необхідність приведення до належного стану захисних споруд йшлося на черговому засіданні міськвиконкому.

«Протягом літнього періоду слід провести ремонт усіх укриттів, що в підвальних та цокольних приміщеннях загальноосвітніх та професійних навчальних закладах, - наголосив міський голова Петро Саганюк. – Ремонт приміщень – це і підвали також. Ми не можемо нехтувати питаннями безпеки наших мешканців».

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та кадрів міськвиконкому Микола Мороз поінформував  про виконання Кодексу цивільного захисту України в частині готовності захисних споруд цивільного захисту міста до використання за призначенням.

За його словами, одночасно у захисних спорудах міста може знайти прихисток 18 785 осіб. Фонд захисних споруд цивільного захисту складається із 66 одиниць, з них:  40 найпростіших укриттів, 26 протирадіаційних укриттів всіх груп.

Крім того, для захисту людей від деяких факторів небезпеки можуть використовуватися споруди подвійного призначення підприємств і організацій та найпростіші укриття або підвальні приміщення приватного житлового фонду міста.

Щодо готовності споруд цивільного захисту міста, то ситуація наступна: найпростіші укриття повністю підготовлені до використання, з протирадіаційних укриттів готові лише 8, а 17 – обмежено готові і 1 – не готове. Це захисна споруда міського відділу УМВС України в області, вул. Соборна, 6, де приміщення постійно підтоплене водою. 

Готові до використання за призначенням захисні споруди районної ради, вищого професійного училища, управління з експлуатації газового господарства ПАТ "Волиньгаз", районного центру телекомунікацій № 114 філії ПАТ "Укртелеком", станції переливання крові, управління Державної казначейської служби, відділення поштового зв’язку "Укрпошта", спортивного клубу "Любарт". Обмежено готові захисні споруди ВПУ, агротехнічного та педагогічного коледжів, загальноосвітніх шкіл, комбінату хлібопродуктів, ПрАТ "АТП - 10707", ТзОВ "Луга +" та ряд інших.

На цей час тривають ремонтні роботи споруд УВКГ та педагогічного коледжу, вирішується питання щодо ремонту ще трьох.

Рішенням міськвиконкому керівників підприємств, установ та організацій міста - балансоутримувачів захисних споруд цивільного захисту, незалежно від форми власності, до 1 вересня 2015 року зобов’язано привести захисні споруди, що оцінюються як "обмежено готові", у належний стан придатний до використання за призначенням.

Юлія ПАШКОВА (ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Протягом літа у Володимирі-Волинському ремонтуватимуть захисні споруди
15 червень, 2015, 11:45