Нардеп з Волині долучився до формування аптечок на передову*

Нардеп з Волині долучився до формування аптечок на передову*
Майже 20 тисяч гривень спрямує благодійний фонд «Європейський вектор», меценатом якого є нардеп Сергій Мартиняк, на придбання медикаментів.

З них волонтери Жіночої сотні Самооборони Волині сформують індивідуальні аптечки, які вже незабаром передадуть волинським бійцям на передову. Такі пакунки потрібні хлопцям, адже містять усі необхідні медпрепарати (знеболювальні, кровоспинні) для надання першої невідкладної допомоги, відтак можуть рятувати життя.

Тому вже вдруге, в рамках проекту «100 тисяч у місяць», спрямовують гроші саме на збір індивідуальних аптечок. Тим часом першу суму, 12 тисяч гривень, було перераховано у квітні. Тоді за ці гроші доукомплектували 50 індивідуальних аптечок необхідними недешевими препаратами.

Нині ж за майже 20 тисяч гривень придбають дороговартісні препарати Налбуфін, Аква гелія, Кетанов, а також інші менш дорогі, але також потрібні бійцям ліки та медзасоби, якими планують укомплектувати 70 індивідуальних аптечок, розповів волонтер Юрій.

Окрім кровоспинних та знеболювальних, сюди також увійдуть противірусні, ліки для шлунку, пакет перев'язувальний, джгут - загалом майже десять найменувань препаратів та медзасобів. Такий перелік склали студенти Луцького базового медичного коледжу.

Нагадаємо, що проект "100 тисяч у місяць" стартував на Волині у лютому. В його рамках благодійний фонд «Європейський вектор» щомісяця додатково виділяє на потреби учасників АТО та їх родин 100 тисяч гривень. Така ініціатива належить меценатові фонду
нардепу Сергієві Мартиняку. Тим часом, що потрібно придбати першочергово, вирішують самі волонтери. 

У лютому, в рамках проекту "100 тисяч у місяць", придбали акумулятори, баки, запчастини, тосол для техніки, а ще зимові спальники бійцям. Натомість у березні гроші спрямували на рації саперній роті групи інженерного забезпечення 14 ОМБР, на матеріали для виготовлення сітки, яка є основою маскувальної, на військову форму та запчастини для техніки.

У квітні за ці гроші купували форму, футболки, шкарпетки під військове взуття та берці. Також запчастини для ремонту техніки та автомобіля, яким волонтери передають вантажі на передову.

А ще придбали медпрепарати, якими доукомплектували аптечки для бійців, та ліки від застуди для хлопців 14 ОМБР. Тим часом у травні гроші спрямували на придбання військового одягу та взуття. Таким було замовлення волинських волонтерів.

Загалом в рамках проекту «100 тисяч у місяць», благодійний фонд «Європейський вектор» та його меценат Сергій Мартиняк на потреби учасників АТО вже спрямували 400 тисяч гривень.

Нагадаємо, заявки від волинських волонтерів в рамках проекту «100 тисяч у місяць» приймають у благодійному фонді «Європейський вектор» та Центрі допомоги учасникам АТО та їхнім сім’ям.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Краще припинити нікому не потрібну війну
Відповісти
Останні новини
Нардеп з Волині долучився до формування аптечок на передову*
15 червень, 2015, 13:26
Луцьк затопило. ФОТО
15 червень, 2015, 13:19