Львів'яни першими в Україні зможуть замовити довідки через Інтернет

Львів'яни першими в Україні зможуть замовити довідки через Інтернет
Львів – перше місто в Україні, яке відкриває мешканцям шлях до електронних послуг. Львівська міська рада презентувала он-лайн-портал «Особистий кабінет мешканця», який надаватиме он-лайн-доступ до адміністративних послуг і електронних сервісів міста.

Відтак, львів'янам не доведеться витрачати час на замовлення послуги – це можна буде зробити в Мережі, без черг, а потім лише забрати довідку у відповідному відомстві. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Початково на сайті будуть доступними замовлення завірених копій ухвал ЛМР та видача довідок про перебування на квартирному обліку. Окрім цього, можна буде замовити довідку про несудимість в МВС, а також довідку про доходи в ДФС. Наступним етапом буде збільшення кількості послуг, які можна отримати.

Окрім цього, на порталі будуть функціонувати електронні сервіси ЛМР: електронне звернення, запис на прийом до посадовця, оплата комунальних послуг, перевірка стану виконання звернення, перевірка квартирної черги, подання показників лічильників, запис дитини в ДНЗ, запис на прийом в ЦНАП тощо.

Ідентифікація мешканців на он-лайн-порталі «Особистий кабінет мешканця» відбуватиметься за допомогою інноваційного механізму BankID, реалізованого в партнерстві із низкою найбільших українських банків, а згодом і за допомогою MobileID та електронно-цифрового підпису.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Львів
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
на Порталі адміністративних послуг м.Луцька ap.lutsk.ua уже більше 2 тижнів тестуються 6 електронних послуг (розділ "Он-лайн послуги"). А у Львові ще нічого не працює, це лише перспективи найближчих тижнів Тому не коректно говорити про те, що львів'яни перші матимуть можливість. Протягом найближчого часу у Луцьку буде запуск перших електронних послуг.
Відповісти
Успіхів, Луцьк. А виданню потрібно актуалізувати інформацію і не вводити в оману читачів.
Відповісти
Останні новини
Львів'яни першими в Україні зможуть замовити довідки через Інтернет
15 червень, 2015, 18:41