На Волині зменшилась кількість працедавців-боржників

На Волині зменшилась кількість працедавців-боржників
Із 820 роботодавців, яких заслухали на спеціальних комісіях при органах виконавчої влади та місцевого самоврядування за участі фахівців ДФС щодо недотримання гарантій в оплаті праці, 670 підвищили рівень заробітної плати.

Завдяки цьому до бюджету спрямовано 100 тисяч гривень ПДФО, повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

«Оскільки практично в усіх адміністративно-територіальних одиницях області відновили роботу комісії при органах виконавчої влади чи місцевого самоврядування з розгляду проблемних питань функціонування суб’єктів господарювання, то ми сподіваємося, що процес легалізації найманих працівників та підвищення рівня оплати їх праці стане більш динамічним»,- зазначає начальник Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

За словами керівника ГУ відомства в області, за результатами аналізу звітності за І квартал 2015 року кількість працедавців на Волині, які порушували гарантії в оплаті праці, зменшилася на 430. Однак, 19,2 відсотка від усіх податкових агентів, а це 1171 особа, виплачували зарплату менше мінімального розміру.

«Тому співпраця всіх гілок влади у напрямку досягнення мінімальних стандартів оплати праці залишається актуальною і надалі. Найбільша кількість працедавців, котрі недоплачують своїм працівникам гарантований державою мінімум у Любешівському, Ковельському та Турійському районах, а також у містах Луцьку та Ковелі. Від 20 до 23 відсотків місцевих працедавців цих територіальних одиниць порушують гарантії в оплаті праці», - підкреслив Віталій Чуй.

У Головному управлінні ДФС у Волинській області наголошують: у цьому році законодавством запроваджено значні суми штрафів за виявлення порушень трудового законодавства:

- тридцятикратний розмір мінімальної заробітної плати
(36 540 тисяч гривень) за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту);

- десятикратний розмір мінімальної заробітної плати (12 180 тисяч гривень) за недотримання мінімальних гарантій в оплаті праці (виплата зарплати нижче мінімального рівня).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині зменшилась кількість працедавців-боржників
16 червень, 2015, 19:30