Волинських бійців із 14-ї бригади захищатимуть у Європейському суді. ВІДЕО

Волинських бійців із 14-ї бригади захищатимуть у Європейському суді. ВІДЕО
На другому судовому засіданні, що відбулося у п’ятницю, 12 червня, з’явився ще один захисник бійців – Олена Яркіна. Вона, разом із колегою Віталієм Погасяном, подала 13 скарг до Європейського суду з прав людини.

Про це повідомляє Громадське.Волинь.

12 із поданих скарг – це заяви від імені бійців 14-ї (раніше 51-ї) механізованої бригади, яких судять у Володимирі-Волинському. Ще одна – від бійця цієї ж бригади, який підписав угоду про визнання вини зі стороною обвинувачення, проте також вирішив оскаржити його судимість у вищому суді.

Олена Яркіна зазначає, що вона, та інші захисники, готові йти до кінця. І якщо справа буде виграна, то бійці будуть виправдані і навіть отримають певну компенсацію за незаконне утримання на території Російської Федерації.

Нагадаємо, бійців обвинувачують згідно ч. 2 ст. 28: «Злочин визнається вчиненим за попередньою змовою групою осіб, якщо його спільно вчинили декілька осіб (дві або більше), які заздалегідь, тобто до початку злочину, домовилися про спільне його вчинення» та ч. 3 ст. 409: «ухилення військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом самокалічення або шляхом симуляції хвороби, підроблення документів чи іншого обману та відмова від несення обов’язків військової служби в умовах особливого періоду, крім воєнного стану» Кримінального кодексу України.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинських бійців із 14-ї бригади захищатимуть у Європейському суді. ВІДЕО
16 червень, 2015, 11:34