Державні послуги мігрують в онлайн-простір

Державні послуги мігрують в онлайн-простір
Державні послуги мігрують в онлайн-простір. Довідку з міліції, податкової чи місцевих адміністрацій українці зможуть отримати в електронному вигляді на спеціальному сайті, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Його авторами є IT-волонтери. Вони впевнені, що сайт виконуватиме одразу кілька функцій – боротиметься з корупцією, економитиме час українцям та чиновникам, а також спростить отримання документів. Поки що онлайн доступно лише 9 послуг у кількох областях України.

Ще 42 запустять найближчим часом. Усього ж у переліку послуг планується майже 500 пунктів. Але і цей список розширюватиметься. "До кінця року ми переведемо близько 20% державних послуг, які надаються громадянам та бізнесу, в електронну форму. Ми це робимо в першу чергу для боротьби з корупцією.

Як тільки система переходить на електронні рейки – це суттєво зменшує корупційний ризик", - пояснив керівник ІТ-напрямку Приватбанку та співавтор сайту Дмитро Дубілет. Перевірити, як працює сайт, українці можуть уже зараз за адресою iGov.org.ua.

В Адміністрації президента та Кабміні вже пообіцяли волонтерам підтримку. "Я сподіваюся, що портал залишиться у громадськості, і волонтери та бізнес будуть його розвивати. Але державні органи візьмуть на себе обов'язок надавати послуги через цей портал", - сказав заступник голови АП Дмитро Шимків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.