У «політесі» Луцька тривають вибори на посаду ректора вишу. ФОТО

У  «політесі» Луцька тривають вибори на посаду ректора вишу. ФОТО
У Луцькому національному технічному університеті вже декілька годин тривають вибори ректора вишу.

17 червня, з 9:00 у корпусі вищого навчального закладу працює виборча дільниця. Вибори ректора ЛНТУ відбуваються майже за тими ж правилами, до яких звикли українці під час загальнонаціональних виборів.

На дільниці працюють спостерігачі із студентського та викладацького середовища, окрім того виборчий процес контролюють і представники з Міністерства освіти і науки України.

Заявки на участь у виборах ректора подало всього 8 кандидатів: доктор технічних наук Віктор Марчук, кандидат технічних наук Ігор Бурчак, депутат Луцької міськради Петро Савчук, доктор географічних наук Ярослав Мольчак, проректор з науково-педагогічної роботи Валентин Талах, доктор технічних наук Володимир Дідух, доктор технічних наук Сергій Пустульга, а також донька екс-ректора ЛНТУ Зоряна Герасимчук.

Також зазначимо, що перед входом до головної виборчої дільниці, на стенді було розміщено інформацію лише про сімох кандидатів у ректора вишу. Біографії та передвиборчої програми доньки екс-ректора ЛНТУ Зоряни Герасимчук журналіст ВолиньPost не помітив. Але в очі журналісту кинувся агітаційний банер та плакат, які були вивішені при вході до головного корпусу ЛНТУ. Зазначимо, що там вивісили лише агітаційні матеріали Зоряни Герасимчук.


Планується, що у виборах візьме участь майже тисяча людей, а саме студенти, викладачі і технічний персонал вишу. Заплановано, що на виборчій дільниці, яка знаходиться у корпусі В проголосує 552 виборці. Інші ж матимуть змогу проголосувати на дільницях, що знаходяться у Ковельському промислово-економічному коледжі ЛНТУ, у Любешівському технічному коледжі ЛНТУ і в Луцькому технічному коледжі.

За словами Голови головної виборчої комісії з виборів ректора ЛНТУ Олександра Бондарського, вибори керівника вишу триватимуть до 15:00, після чого розпочнеться підрахунок голосів. Він також зазначив, що станом на 1:00 проголосувало майже сімдесят відсотків виборців.

«Згідно нового положення про вибори ректорів передбачено, що участь у голосуванні візьме 75 відсотків представників науково-педагогічного колективу, 15 відсотків студентів і 10 відсотків інших працівників вишу. Усі виборці повинні засвідчити свою особу, після чого вони отримують бюлетень, голосують у закритій кабінці і кидають бюлетень у скриньку», - зазначив голова головної виборчої комісії.

Також Олександр Бондарський зауважив, що на виборчій дільниці встановлені відеокамери, які фіксують увесь процес голосування і які слідкуватимуть за підрахунком голосів. Він також зазначив, що о 15:00 закриваються двері до виборчої дільниці і нікого туди не впускатимуть.

Перед тим, як відкрити скриньки з бюлетенями, члени виборчої комісії повинні пересвідчитись у тому, що скриньки були запломбовані і опечатані. Під час підрахунку голосів можуть бути присутні кандидати на посаду ректора, а також спостерігачі. Журналістів чомусь не впускатимуть, мовляв, так прописано у положенні Міносвіти про вибори ректора.

«Процес підрахунку голосів простий. Спочатку ми рахуємо кількість бюлетенів, які лежать у скриньках, згодом розкладаємо їх по «стопкам» за кожного кандидата, і рахуємо кількість бюлетнів, які не були використані. Кількість підписів та кількість виданих на руки виборців бюлетенів повинна співпасти. Після усього підрахунку голосів, складається протокол по нашій виборчій дільниці і чекаємо результатів з інших трьох дільниць у коледжах. Усі ці протоколи ми формуємо в один і в ньому зазначаються остаточні результати виборів», - мовив Бондарський.

На виборах перемагає той кандидат, який отримав більше 50 відсотків від загальної кількості голосів. Це означає, що можливий другий тур виборів ректора ЛНТУ, який буде проводитись через сім днів з дня проведення першого туру виборів. У другий тур вийде двоє кандидатів, які набрали найбільшу кількість голосів.

Павло Шостак (ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 34
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Савчук - ще той хабарник
Відповісти
савчук бере - сам платив...але не вимагає і не валить навмисне.
Відповісти
Викладачів називають хабарниками ті студенти які не хочуть вчитися. Провчившись 5 років в цьому навчальному закладі зрозуміла що можна вчитись не даючи хабарів, ну якщо голова на плечах.Перші два роки було тяжкувато, але перейшовши на кафедру стала круглою відмінницею. І в Савчука здавала все на відмінно і без грошей... Може з групою повезло - всі вчилися а не давали хабарі.
Відповісти
Яб так на вашому місці не говорив.. Бурчак доречи тоже не кращий Савчука... І знання тут ролі взагалі не грають...
Відповісти
Та мені 5 виходило і не поставив один класний викладач(таких багато)бо я не хотів йому платити.Так і не отримав червоний диплом.Вчися,не вчися а гроші брали і беруть.
Відповісти
не всі такі, не треба через одного негідника робити висновок про весь колектив, у нас працює багато порядних людей
Відповісти
а то типа Мороховій ми не платили?
Відповісти
шановний, Ви особисто в руки давали мені гроші?
Відповісти
Ніби у вас мало посередників! Ай насмішили.
Відповісти
Розумашка ти моя купи цукерочку
Відповісти
яка різниця хто виграє,все рівно там гроші так деруть і будуть дерти,хоч хай ректором стане сам Папа Римський...
Відповісти
Погоджуюсь, можна спокійно вчитись і нікому не давати хабарів, аби тільки було бажання. Є звісно винятки, наприклад у нас на кафедрі був такий Демидович. Сволота рідкісна. Знання студентів його цікавили найменше, все зводилось до виклянчування хабаря. Хоча й з ним можна було за бажання обійти цей момент шляхом шантажу, сили... Але нерви дорожче, тому іноді краще просто заплатити. Добре, що цього пасажира сплавили з ВУЗу. І це був єдиний такий екземпляр за 5 років навчання.
Відповісти
Зо два десятки викладачів здати під час взяття хабаря, при чому дати їм реальні строки відсидки у тюрмі. І питання хабарництва буде вирішено. Правда третину неуків студнтів треба буде вигнати бо їх рівень ПТУ, і це при умові що вони захочуть навчатись якомусь ремеслу. І тоді все буде чесно і справедливо. АЛЕ ЦЕ НІКОМУ НЕ ВИГІДНО...нажаль... ось і маємо те що маємо... або те, що хочемо...
Відповісти
Згоден, не політех, а психлікарня. Нашо я взагалі туди поступав
Відповісти
Повністю підтримую, але не можна бути таким милосердним
Відповісти
Рівень студентів - ПТУ, тому що рівень політеха - ПТУ, як і будь-який рівень освіти у ВУЗах України. Вища освіта від такого закладу до дупи. НЕ ПОСТУПАЙТЕ В ТАКЕ ЛАЙНО - ВЧИТЬСЯ САМІ І ЙДІТЬ НА РОБОТУ АБО ЗА КОРДОН! ВЧІТЬСЯ НА МОЇХ ПОМИЛКАХ!
Відповісти
Я ненавиджу палітєх. Одне це слово здатне викликати в мене потік блювотиння, яке не викличе навіть літр горілки. І знайте, усіх ручки дверей біля яких я прохожу я торкаюсь після того, як засуну руки в штани. Це моя маленька помста всім тим негідникам, які там вчаться і які там вчать. І це ще не все. Але не буду розкривати усіх секретів, а то тоді стане не весело))
Відповісти
мабуть наступний секрет в тому шо ти обісраний завжди ходиш?
Відповісти
Дааааа, що зробиш хіба мати винувата....
Відповісти
Я теж, перш ніж взятись за ручку дверей, засовую руки в труси... Мабуть так роблять усі студентки.
Відповісти
надіюсь, виберуть ректора, який не буде засовувати руки в труси))) а того, хто буде розвивати вуз і позбавляти його неприємної репутації
Відповісти
ага канеш, ше помолись за це
Відповісти
В діда мороза на новий рік попросиш
Відповісти
То хто ж все таки переміг? Невже інтелегенція погодилася бути дрімучими баранами і обрала "сім"ю" ?
Відповісти
А не фіга ! Петро переміг !!! Набрав сумарно в 1,5 раза більше голосів ніж "сім'я": 40% проти 25%.
Відповісти
Оце новина! Все таки відігнали сімейних від корита. Приємно ! Молодці !
Відповісти
Ще другий тур буде...
Відповісти
Як можна так фотографувати щоб не зробити фокус. ви ж професіонали і викладаєте на сайт такі фото. Вам повинно бути соромно.
Відповісти
Петро продасть все з потрахами.
Відповісти
Я вже писав, що хочу, щоб всі вони померли від раку, але ж видалили - не видаляйте правду, я маю право на власну думку!
Відповісти
а я перед Вами чим провинилась?
Відповісти
Розвиток сучасної інфраструктури?? 2015й рік, а ми ще досі пишемо конспекти, щоб здати лайно типу Менеджмент - що за марнотратство?? Можна ж прочитати або в крайньому випадку роздрукувати!
Відповісти
менеджмент - дуже важлива дисципліна, до якої треба ставитися відповідально
Відповісти
Жалюгідний вуз! Дизайнерів вчать ліпити з паперу та малювати! Програмам не вчать взагалі. Викладачі на кафедрі дизану гребуть бабло лопатою! Дипломпі проекти малюють (!!!!!!) від руки! Це 2016 рік!
Відповісти
Останні новини
У «політесі» Луцька тривають вибори на посаду ректора вишу. ФОТО
17 червень, 2015, 13:48