У Луцьку планується підвищення тарифів на проїзд в тролейбусах

У Луцьку планується підвищення тарифів на проїзд в тролейбусах
Через ряд проблем, які існують на Луцькому підприємстві електротранспорту планують з 1 липня встановити нові тарифи на проїзд в тролейбусах.

Про це 17 червня на засіданні виконкому Луцької міської ради повідомив перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев.

«Так у зв'язку із зростанням цін на електроенергію, матеріали, запасні частини для ремонту та проведення технічного обслуговування рухомого складу та контактної мережі виникла необхідність перегляду тарифу на послуги з перевезення пасажирів.Також зростання вартості електроенергії у порівнянні з ціною у діючому тарифі на перевезення становить 72,5%», -доповів Тарас Яковлев.

Також на перегляд тарифів на проїзд вплинув той факт, що на підприємстві існує заборгованість по виплатах зарплат, а також низький їх рівень. У зв'язку з цим підприємство постійно має проблему нестачі водіїв тролейбусів.

Проте член виконкому Богдан Климчук запропонував відкласти таке рішення, щоб вивчити реальну доцільність підняття тарифів.

"Тариф гривня 25 копійок ніде не працює - він є збитковим", - додав Тарас Яковлев.

Директор Луцького підприємства електротранспорту Ігор Домбік вважає, що такий тариф є виправданий.

"Всі бачили, яка є завантаженість тролейбусів, і тільки збільшення машин на лінії забезпечить якість надання цих послуг. Не всі люди хочуть йти на підприємство працювати за такі зарплати як в нас, тому, я вважаю, що цей тариф обгрунтований",- сказав Ігор Домбік.

Відтак підвищення тарифу на проїзд у тролейбусах планується з 1 липня 2015 року на 40% до одної гривні 75 копійок. Вартість місячного проїзного квитка для підприємств, установ, організацій – 105 гривень; для населення – 90 гривень.

Для учнів шкіл збережено пільговий тариф на проїзд, а саме вартість одноразового квитка на проїзд – одна гривня, вартість місячного проїзного квитка – 50 гривень.

Депутати проголосували за прийняття такого рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Навіщо з тими копійками возитися:
2 грн і 1 грн для учнів кожному буде по силах!
Відповісти
Іди на!
Відповісти
ти не lor, ти Глор...сам плати, котиняка.
Відповісти
Пенсiонери так само безплатно будуть iздити?
Не зайдеш в тролебус, пенсiонери вiдштовхують.
Відповісти
Пока проезд будет стоить две гривны, будем ездить на скотовозах. Два евро. Как в Европе. И проблемы транспорта решены. Украина вже еуропа!
Відповісти
Європа та не Європа. Платити два євро можна, коли зарплата буде відповідна! А поки 1,5грн найбільш доцільно, якщо збираються підвищувати!
Відповісти
якщо ціна менша то за рахунок кількості можливо отримати більший прибуток.я особисто пересів на тролейбус,але якщо вартість буде 1,75 тоді повернусь до маршрутки. Розумна ціна 1,5грн !
Відповісти
плюсую! раніше чекала тролейбус,бувало по 20хв, бо можна було хоч трохи зекономити. тепер не буду.
Відповісти