Завершився обласний зліт-змагання з туризму серед сільських шкіл. ФОТО

Завершився обласний зліт-змагання з туризму серед сільських шкіл. ФОТО
16 червня завершився V обласний зліт-змагання з туризму серед сільських шкіл, присвячений пам'яті Ігоря Миколайовича Коротуна, який проводив обласний Центр туризму, спорту та екскурсій в рамках І оздоровчої зміни «табору Сонячний».

Основна мета проведення таких змагань – як говорить Леонід Толстіхін, директор обласного Центру туризму, спорту та екскурсій, - це залучення сільських дітей до активного та корисного відпочинку, надання можливості сільським школам проявитись в обласних заходах, адже порівняно із закладами нового типу – ліцеї, гімназії, вони мають набагато менше можливостей.

До програми зльоту входили змагання з техніки пішохідного, водного та велосипедного туризму, орієнтування на місцевості, туристсько-краєзнавчий крос-похід.

Щоденно інструктори Центру туризму проводили з дітьми тренування та майстер-класи, щоб підготувати до змагань. Діти долали туристську «Смугу перешкод», «скелелазну» стінку, водні дистанції «слалом» на байдарках та човнах, вправлялись у фігурному водінні велосипеда та долали дистанції велокросу, в’язали туристські вузли, орієнтувались на місцевості, вчились надавати першу медичну допомогу та транспортувати «потерпілого».

За першість серед сільських загальноосвітніх шкіл І-ІІ ступенів змагались 14 команд юних туристів з різних територій області. З великим азартом та невтомною жагою до перемоги змагались діти кожного дня. Найкращі результати з техніки пішохідного туризму показали школярі с.Гаразджа Луцького району, у велосипедному та водному туризмі лідерами стали юні туристи Старовижівського району, а найспритнішими орієнтувальниками були учні ЗОШ с.Промінь Луцького району.

Найскладнішим випробуванням для дітей був туристський крос-похід, який передбачав 6-ти кілометровий маршрут через ліс із виконанням спеціальних технічних завдань, орієнтуючись по карті. Для проходження маршруту юні туристи застосовували свої вміння та навички у доланні лісового завалу, зараженої ділянки місцевості, розпалюванні багаття, метанні гранати, проводили краєзнавчо-пошукову роботу, виконували завдання з орієнтування на місцевості. Найбільше балів за виконання завдань на маршруті набрали школярі Ковельського району.

За результатами всіх випробувань статус найсильніших підтвердили минулорічні переможці - юні туристи Старовижівського району, ІІ і ІІІ місце розділили учні ЗОШ с. Промінь та с. Гаразджа Луцького району. Переможці та призери, а також тренери команд були нагороджені грамотами управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації, дипломами обласного Центру туризму, спорту та екскурсій, кубками та медалями.

По завершенню змагань та відпочинку в таборі діти здійснять туристські походи рідним краєм.

Цікаве, активне та насичене життя в таборі серед чудової природи з різноманітними конкурсами, іграми, святами та розвагами, які доповнювали кожного дня змістовний відпочинок дітей, залишать незабутні спогади надовго.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.