Якщо не економити, за енергоносії лучани платитимуть 300 євро в місяць, – експерти

Якщо не економити, за енергоносії лучани платитимуть 300 євро в місяць, – експерти
Якщо в Луцьку не запровадити енергоощадні технології, то вже у 2017 році середньостатистичній луцькій сім’ї доведеться сплачувати за енергоносії близько 300 євро щомісяця.

Такі підрахунки озвучив 25 червня заступник мера Луцька Василь Байцим у Луцькому національному технічному університеті в ході наукової конференції, на якій міркували про сталий розвиток енергетики в Україні. Конференцію організували українські та голландські науковці.

На думку Василя Байцима, проблематика економного використання енергоносіїв у комунальному господарстві Луцька сьогодні вкрай актуальна. Над цим працюють і у луцькій мерії – у минулому році в Луцьку розробили і затвердили енергетичний план.

«Вже у 2017 році середньостатистичній луцькій сім’ї, яка мешкає на 60 квадратних метрах, доведеться платити за енергоносії 300 євро у місяць, враховуючи те, що сьогодні середня зарплата у Луцьку – 250 євро», – оголосив підрахунки експертів заступник міського голови.

Аби уникнути такої ситуації, всюди необхідно впроваджувати енергоощадні технології, каже посадовець.

За словами Байцима, у енергетичному плані Луцька чітко прописано, як за 5 років на 30% можна скоротити витрати енергоносіїв. Над цим міська влада і працює, запевнив він.

Окрім того, у ході конференції презентували п’ять проектів, які стосуються довкілля Луцька – молоді науковці, зокрема, запропонували цікаві ідеї з енергозбереження.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"як за 5 років на 30% можна скоротити витрати енергоносіїв" - тобто будемо платити не 300 євро а 100 ?? :)))))) сильне скорочення
Відповісти
Бачу на фото аншлаг. Навіть студентів зігнати вже не в силі... Міськ рада працює над питанням. Кому Ви чешете- зайдіть в відділ енергозбереження та послухайте що скажуть , а потім в управління ЖКХ. В нас палкою все запроваджувати треба. Але відкати ту палку й поламають. А Філіпс, Осрам та Грюнфус будуть зустрічі проводити та тулити космічної ціни та періодів окупності товари, та ще й під зарубіжні кредитні кошти-щоб і маржу і проценти по кредитам витягти. Чи ми вже зовсім з глузду з"їхали, чи не гидко в болоті ходити- в т.ч. і комунальному. Особисто я жду революцію і в першу чергу в свідомості гідності...А Ви???
Відповісти
Останні новини
Якщо не економити, за енергоносії лучани платитимуть 300 євро в місяць, – експерти
26 червень, 2012, 10:52