У Луцьку хочуть збудувати пам’ятник Героям Небесної Сотні за один мільйон гривень. ФОТО

У Луцьку хочуть збудувати пам’ятник Героям Небесної Сотні за один мільйон гривень. ФОТО
До Дня Незалежності України в обласному центрі на Меморіалі вічної слави, на місці, де похований волинян Василь Мойсей, хочуть побудувати масштабний пам'ятник Героям Небесної Сотні, вартість якого один мільйон 40 тисяч гривень.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою у середу 17 червня.

Секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко, який був співдоповідачем по питанню вшанування пам'яті волинських Героїв Небесної Сотні, зазначив, що у міської влади є намір на День Незалежності України відкрити пам’ятник загиблим волинянам, яких було убито на Інститутській у часи Революції Гідності.

«Пам’ятник робитиме відомий скульптор Ірина Дацюк. Вона максимально точно відобразить на білому мармурі риси обличчя усіх шести загиблих волинян, фігури будуть у натуральну величину. Родини Героїв Небесної Сотні попередньо погодили проект пам’ятника. Кошторис на проведення усіх робіт складає один мільйон 40 тисяч гривень. Для того, щоб зменшити навантаження на міський бюджет з казни міста буде витрачено 800 тисяч гривень, а інші 240 тисяч нам згідні надати луцькі благодійники», - мовив Григоренко.

Члени комісії підтримали пропозицію секретаря Луцької міськради і рекомендуватимуть сесії міської ради проект рішення про будівництво пам’ятника Героям Небесної Сотні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 30
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
....краще відкрити виробництво і дати роботу і зарплату земній сотні....
Відповісти
....краще відкрити виробництво і дати роботу і зарплату земній сотні....
Відповісти
Деньги некуда давать?
Відповісти
Ірина Дацюк - не скульптор) Це просто капець, що вона буде робити це(
Відповісти
В теперішній час логічно вкласти гроші в щось необхідне, щоб і небесній сотні приємно, і живим людям теж.
Звертаюсь до міської ради, зробіть ремонт в вузах, особливо в Луцькому НТУ, бо скоро розвалиться, на стінах грибок, студенти хворіють, вчимося в сирому погребі. Виділіть кошти на те, що дійсно потрібне зараз і тепер!!!
Відповісти
А я не вчуся в НТУ. Мені на нього наплювати. Для чого там робити ремонт?
Відповісти
Ти зрадник, а не патріот України! Вони загинули за майбутнє нашої України! За те щоб наша країна стала територією Гідності і Свободи! А ти раб якому не потрібна Свобода, а потрібен якийсь ремонт.
Пам'ятник нашому герою Степану Бандері та пам'ятник Героям Небесної Сотні - у що потрібно зараз Луцьку в першу чергу !!! Кожен справжній патріот України повинен це розуміти !!!
Тільки рабам не потрібні пам'ятники, їм потрібні гроші в гаманцях ...
Слава Україні! Героям слава!
Відповісти
вони загинули за власни шкурни интереси за материальни цинности бажання кращого комфорту для свого тила и вдоволення своих прихотей яке вони думали що знайдуть у гейропи та одному Господу Богу видомо що буде завтра и де й кому буде краще Христос у нагирний проповиди говорив "не думай про день завтришний" а ци люди порушуючи вси заповиди пишли на насильство кидали каминня на воинив чим накли кару на нашу державу А щодо бандери то не сотвори соби кумира таки як вони ставили памятники нимецькому еврееви ленину тепер от ихни дити руйнують и ставлять соби нового боввана нимецького прислужника
Відповісти
мільон? що немаєкуди подіти гроші:. за комунальні послуги заплатіть тоді
Відповісти
Нашим вузам потрібні не гроші, а кримінальні справи проти викладачів які вже дабно стали підприємцями.......Виродків випускають за куплені дипломи, якщо коментар буде видалений, позиція сайту такаж як і в продажних навчяльних закладах. А по народному ...... НАДА ЦИХ БОЖЕДАРНИКІВ І ОСТАЛЬНИХ ....... ЯКІ ЗА ПАРО k$ Видають 90 % дипломів!!!!
Відповісти
Коли зроблять фантан в центрі?? Зає....ли
Відповісти
Щоб пів-мільйона вкрасти.
Відповісти
Скільки хворих дітей у Луцьку - краще їм допомогти!!!
Відповісти
або ж надати допомогу сім'ям, які втратили своїх годувальників
Відповісти
Питання не в грошах. Це питання честі. В Луцьку дуже мало патріотичних пам'ятників. А цей буде масштабний, щоб волинській ваті нагадувати постійно про те, що ці Герої своє життя поклали за нас. Це символ, ціна борртьби за нашу волю. Це ціна вашої байдужості до своєї країни за 24 роки. Але ж ви вата. Ви будете думати тільки про те, що скільки ж бабла вгрохали в той пам'ятник. А ніхто не скаже давайте скинемся всі на пам'ятник! Ви тільки срати можете. Якщо в вас не має вищих цінностей, ніж матеріальні, то гріш вам ціна. Не подобається ціна? Вимагайте відкритого звітування за кожну копійку. Запропонуйте кращий варіант. Та це повинен бути масштабний пам'ятник! Щоб кожна сука пам'ятала про це. Ці Герої зробили не можливе ціною свого життя. Ми всі мали б продовжити цю справу до кінця.
Відповісти
нихто й николи не зробив Украини бильше зла ниж патриоти
Відповісти
Хто буде пам'ятати, якщо нація вимирає?! Краще ті гроші дати дітям, які потім будуть жити в УКРАЇНІ!

Відповісти
на сьогоднішній день питання саме в грошах для живих, а не памяті на папері чи камінні! Хто спитав громаду? Хто вирішив будівництво пам'ятнику в той час, коли люди зводять кінці з кінцями???
Відповісти
Більш бездарного варіанту та підходу до справи годі і шукати...
Достатньо глянути на проект...
Для такої справи є фахівці, конкурси...
Даний проект на конкурсі навіть не розглядався як можливий для спорудження, оскільки є квінтесенцією бездарності...
І справа не в патріотизмі чи ціні - нема Ідеї, нема Духу, ну ще розмістіть там фарфорові надгробні портрети, щоб була повна схожість...
Відповісти
Як можна такий примітивний пам"ятник з совковим присмаком споруджувати в обласному центрі ? Були набагато цікавіші варіанти на конкурсі, які б могли відповідати сучасному європейському місту , яким прагне бути Луцьк .На жаль дацюкізм не додасть місту європейскості .
Відповісти
Шариш старий
Відповісти
Патріот - Злий і самовпевнений... якісь символи, якась вата?..Наша воля - це наші діти!!! І гроші треба вкладати саме в них, а не в черговий камінь - майданчик для піару псевдоПАТРІОТІВ
Відповісти
невже наша пам'ять вимірюється розміром пам'ятників? Що краще допомогти ще живим воінам АТО, чи відображати на білому мраморі нашу память?
Відповісти
сьогодні уже копають яму під фундамент...цікаво - без конкурсів, обговорень з громадськістю...чи не та це скульптор, що "виграла" т.зв.конкурс на пам'ятник Кості Шишку?
Відповісти
Так, це саме ця "найталановитіша" і"найвідоміша" сульпторка, яка "виграє" усі конкурси! Мені здається,що цією особою вже повинні зайнятися антикорупційне бюро та прокуратура. У чому секрет такої неймовірної успішності? Чи не у тому, що ця бездарна істота дуже добре засвоїла схеми відкату? Вона випливає за будь-якої влади! Таке враження, що вона живе у коридорах обласної та міської влади. Коли б ви туди не зайшли - вона там снує по кабінетах! Якщо ми ковтнемо ще й цю халтуру, то гріш нам ціна! Це зневага громади! Це зневага загиблих! Це зневага фахівців! Це зневага усіх моральних, етичних, естетичних норм! І якщо Ви кажете, що готують фундамент, то я не здивуюся коли пам'ятник вже готовий. Так було і з пам'ятником Кості Шишку. У той час, коли ще йшли обговорення конкурсних проектів, ця мисткиня у змові зі Святославом Кравчуком встановлювали скульптуру "інтелігента", як вони його назвали, відмовившись від Кості (напис з'явився пізніше). Нам потрібно гуртуватися і дати відсіч халтурі!!! Має бути публічне обговорення, адже це не приватне замовлення. Пам'ять про загиблих священна і втілити її у скульптурі має фахова і талановита людина, а не ця пройдисвітка і заробітчанка.
Відповісти
Та допоможіть хлопцям, які воюють, які залишились без рук і ніг, які виживають в госпіталях. Допоможіть цим мільйоном їм вижити і жити! Чи існує непереборне бажання потім ще одній сотні загиблих щось ставити...
Відповісти
Красиво тролиш, захоплююсь
Відповісти
ескіз пам'ятника - на рівні школяра
чергове заставляння міста страхотворними пам'ятниками з кладовища..
і це взагалі немає в Луцьку куди гроші викинути???
Відповісти
В луцьку відсутня усяка влада, повний бардак. Стіни малюють, памятники ліплять, суційний фестиваль під час чуми.
В країні війна трезвійте полішуки!!!!!!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку хочуть збудувати пам’ятник Героям Небесної Сотні за один мільйон гривень. ФОТО
17 червень, 2015, 16:40