Як волинські міліціонери несуть службу у Красноармійську. ФОТО

Як волинські міліціонери несуть службу у Красноармійську. ФОТО
З 26 травня на території, що обслуговується Красноармійським міськвідділом, несуть службу міліціонери зі зведеного загону "Волинь".

Які завдання вони виконують, дізнавалися журналісти «Вчасно UA». Про це повідомляють на сайті волинської міліції.

З Волині в Красноармійськ прибуло 24 міліціонери. Кожен із них добровільно взяв участь у відрядженні на схід України. Знали, що їдуть в одине із прифронтових міст Донецької області.

Спочатку їх повинні були відряджати в Добропілля, але потім було вирішено відправити зведений загін на допомогу співробітникам Красноармійського міськвідділу.

«Коли їхали сюди, то проїжджали Краматорськ і Слов'янськ, де бачили сліди обстрілів, зруйновані будинки, - згадує Валерій Вавилов. - Ось це, звичайно, вразило нас сильно. Ми зрозуміли, куди їдемо».

Після прибуття в Красноармійськ міліціонери побачили, що все не так погано, як здавалося відразу. Прийом від колег з шахтарського містечка виявився теплим - зустріли, поселили, всім необхідним забезпечили, допомогли налагодити побут.

«Мене радує, що до нас приїхали не просто добровольці, яких набрали з вулиці, а кадрові міліціонери, - розповідає начальник Красноармійського міськвідділу Віталій Боднарук. - Проблем у них з дисципліною немає. До виконання завдань приступили відразу. Зараз вони охороняють життєво важливі об'єкти в місті і споруджувані фортифікаційні споруди третьої лінії оборони».

У Красноармійську та районі волинських міліціонерів здивувало багато чого. Перше - це люди. Деякі з прибулих сюди на службу, про ситуацію в містах Донецької області знали тільки з тривожних сюжетів новин. Коли опинилися в тихому мирному місті і поспілкувалися з місцевими людьми, зрозуміли, що все не так погано, як розповідала преса.

«Думали, приїдемо сюди, ставлення людей до нас буде негативним, але побоювання не виправдалися, - говорить командир взводу №2 зведеного загону «Волинь» Михайло Степанець. - Спілкуємося з людьми вільно навіть на вулиці. Ми зрозуміли, що тут багато тих, хто підтримує Україну».

У Красноармійську стало ясно, що тут не вистачає своїх сил для охорони правопорядку. Волинських міліціонерів частково залучили до патрулювання міських вулиць. Також вони охороняють електричну підстанцію ДТЕК. Деякі тимчасово несуть службу в Добропіллі. Постійно під охороною зведеного загону «Волинь» знаходяться споруджувані фортифікаційні споруди. На думку міліціонерів, Красноармійський район непогано укріплений.

«Цікаво працювати з колегами з Красноармійська, - ділиться враженнями з журналістом «Вчасно UA» Валерій Вавилов, - це своєрідний обмін досвідом. Наприклад, ми помітили, що у вас в місті більше посилений контроль за правопорушеннями, ніж у нас. Можливо, це тому, що недалеко знаходяться Донецьк і лінія фронту».

Нещодавно підтримати своїх земляків, які служать в Красноармійську, приїжджав батюшка з Волині - священик Олександр Лановий. Він привозив з собою старовинну ікону 16 століття. Батюшка провів службу, освятив приміщення, де живуть правоохоронці, сказав напутні слова. Після цього він вирушив до Мар'їнки та іншіх міст на лінії фронту. Зустріч з духовним наставником з Волині вразила чоловіків, тепер вони розповідають про неї з великим піднесенням.

А ще міліціонери згадують природу свого краю, відзначаючи, що в Червоноармійському районі зростає мало беріз на відміну від Волині, де всі люблять березовий сік.

«Але у вас теж хороша природа - цікава горбиста місцевість, терикони, - розповідає міліціонер з позивним «Дід». - Клімат жаркий дуже. У нас літо прохолодніше».

На питання – чи нудьгують по дому, «Дід» відповідає: «Звичайно. Адже у нас там дружини, сім'ї. Деякі з нас не сказали своїм родичам, куди їдуть, щоб не переживали».

Скільки правоохоронці зведеного загону «Волинь» будуть знаходитися в Красноармійському районі, - невідомо. Передбачена ротація, за якою їх замінять співробітники з того ж підрозділу.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Повертайтеся додому живими і неушкодженими! Боже! Спаси і збережи їх!
Відповісти
Останні новини
Як волинські міліціонери несуть службу у Красноармійську. ФОТО
17 червень, 2015, 17:48