Нерухомість, яка використана у сільськогосподарській діяльності, не оподатковується

Нерухомість, яка використана у сільськогосподарській діяльності, не оподатковується
Сільськогосподарські товаровиробники, які володіють нерухомим майном, що безпосередньо задіяне в виробничому процесі та в сільськогосподарській діяльності, не сплачують податок на нерухоме майно, - наголосила начальник відділу комунікацій ГУ ДФС у Волинській області Олена Нікотіна в інтерв’ю для Волинського обласного радіо. Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Звільнення від оподаткування такої нерухомості передбачає п.п. 266.2.2 ст.266 розділу ХІІ «Податок на майно» Податкового кодексу України.

«Тому ті сільськогосподарські виробники, які мають нерухомість, що використовується винятково з виробничою метою, не мають підстав для хвилювання. Вони у такій ситуації не є платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки», - підкреслила посадовець.

Відповідаючи на запитання журналіста щодо ймовірного оподаткування так званих господарських дворів, де аграрні товаровиробники і фермери розміщують реманент і техніку, Олена Нікотіна зазначила, що такі об’єкти використовуються безпосередньо для забезпечення господарської діяльності, відтак теж не підлягають оподаткуванню податком на нерухоме майно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Нерухомість, яка використана у сільськогосподарській діяльності, не оподатковується
18 червень, 2015, 09:53