Волинські солдати вже півроку чекають на статус «учасника бойових дій». ВІДЕО

Волинські солдати вже півроку чекають на статус «учасника бойових дій». ВІДЕО
Після тяжких боїв волинські солдати досі не можуть оперативно отримати статус учасника бойових дій. Вони змушені самостійно відстоювати свої законні права.

Про це інформує Громадське.Волинь.

Боєць 14-ї (раніше 51-ї) механізованої бригади Юрій Букія за минулий рік встиг взяти участь у боях під Савур-Могилою і навіть побувати у полоні російських військових. Проте, це не стало серйозним аргументом, щоб він оперативно отримав статус учасника бойових дій.

Його побратими також розповідають, що чекають на отримання такого статусу уже понад півроку. Хтось розповідає, що документи загубилися.

Сам же Юрій чотири рази подавав заяви на витяги із наказу у військовій частині, і, за його словами, жодного разу цей витяг не вийшов за межі частини. Тож, він і досі сподівається на отримання статусу.

Юрист, волонтер Волинського координаційного центру допомоги бійцям АТО Тетяна Климчук каже, що, насправді, не солдати мають займатися оформленням їх пільгового статусу, а їх командири.

Проте, жодної відповідальності за не виконання цього обов’язку згідно українського законодавства не передбачено. Тож, неодноразово солдатам після тяжких боїв, доводиться повертатися до нормального життя і виборювати свої права самостійно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.