Зараз допомагати бійцям набагато складніше, ніж рік тому, - волинські бійці-волонтери

Зараз  допомагати бійцям набагато складніше, ніж рік тому, - волинські бійці-волонтери
Луцькі волонтери Дмитро Кічук (позивний «Діма-37″) та Іван Бощук (позивний «Луцьк») протягом року займалися волонтерською допомогою армії. Час від часу вони їздили на передову, відвозили допомогу бійцям.

Однак у квітні 2015 року Дмитра Кічука мобілізували. За ним пішов і його побратим Іван. Про це інформує Громадське Радіо.

Тепер хлопці не в тилу, а на фронті, де продовжують займатися цією нелегкою справою – волонтерством. Забезпечують усім необхідним батальйон «Донбас Україна». Коли кореспондент запитує їх про те, що потрібно там – на фронті, бійцям, хлопець говорить, що це, в першу чергу, форма. Але форму знайти не так складно, як наприклад, той же автомобіль, без якого на війні неможливо повноцінно воювати.

«По волонтерському забезпеченню хлопцям потрібна форма. Найліпша – беушна натівських зразків. Форму батальйону видали. Але вона годиться для того, щоб построїтись або вийти в місто. А воювати в цій формі нема можливості. Форму я зараз не беру. Тому що ті гроші, які я знаходжу, йдуть на техніку. Я спілкуюся з оптовими купцями. Але на жаль, не вистачає коштів. Бо останнє замовлення – тільки 30 тисяч на ремонт автомобілів. На місці його не поремонтуєш. Зараз знову будемо шукати спонсорів. Там розбиті дороги і машини летять», - розповідає Дмитро.

Хлопці пригадують, як займалися волонтерством раніше і запевняють, що зараз стало значно складніше знайти спонсорів.

"Спонсорів знайти стало на 80 % складніше, аніж колись. Я пригадую, як ми тут везли допомогу на схід, тоді коли її назбирали. Тобто такої нагальної потреби не було. А там потрібно вже. Я звертався до голови Волинської ОДА Володимира Гунчика, але ще офіційної відповіді нема. Він передав те звернення тим самим фондам, з якими ми вже розмовляли", - розповідають волонтери.

Але вони продовжують звертатися до різних організацій та фондів і впевнені: свої своїм допоможуть. Бо ж у батальйоні є хлопці і з Волині. Вони не новачки у військових справах. А пройшли і Іловайськ, і інші гарячі точки. Волонтери закликають і інших долучатися до батальйону).

На сьогодні є 8 волинян, але постійно відбувається набір. І це дає можливість волинянам потрапити по мобілізації до нас. Всі телефони на сайті «Донбас Україна». Потрапити до нас можуть люди гідні, які не мають судимості і розуміють, куди вони прийшли. В батальйоні проводять співбесіди з усіма, хто планує записатися в батальйон. Нашим бійцям більше 25 років. Це вже люди сформовані, свідомі, які знають, чого туди прийшли.

Чоловіки переконують, що будуть стояти до кінця. І в цьому їх підтримує родина.

"Ця війна так швидко не завершиться, і родина налаштована мене підтримувати. Скільки буде потреба, стільки будемо стояти. Можна сісти в автомобіль і поїхати в тому, що є, аби техніка була. А дивлячись по складу батальйону, видно, що люди готові на самопожертву і готові віддати своє життя на службу народу.

Хлопці стоять там заради того, щоб люди могли спокійно жити тут.
Ми повинні їм дякувати. І разом створювати хорошу армію. А цього не зробиш за рік. Я звертаюсь до всіх. Я готовий йти на співпрацю. Якщо потрібно, то можу зробити від батальйону офіційно звернення, і всі акти-прийому передач. За цих два місяці я витратив не одну сотню своїх збережень", - каже Дмитро Кічук.

Щоб допомогти батальйону «Донбас Україна», звертайтесь за телефоном – 0958978867, Дмитро Кічук, позивний Діма 37. Детальна інформація про потреби батальйону на сторінці у Фейсбук «Донбас Україна».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
стане легше....
Відповісти
Осталась вата і хитрожопі раби.
Відповісти
А ви перш ніж воювати спитали в тих в кого ви стріляєте - чи хочуть вони жити при такій владі яка зараз є в Україні?
Відповісти
Скотино, нашi захисники стрiляють у вбивць i росiйських окупантiв, щоб зупинити iх навалу на всю Украiну.
Відповісти
Патріот, пораджу тобі те, що раджу і іншим: ВИМКНИ ТЕЛЕВІЗОР і почни думати своєю головою , не споживай бездумно ті інформаційні помиї, які нам всім заливають в голови через зомбоящики. Ти дійсно думаєш, що наші хлопці там нас захищають? Бабки Порошенка і Коломойського вони там захищають. ВИМКНИ ТЕЛЕВІЗОР!!!!!!!!!!!! УВІМКНИ ВЛАСНІ МІЗКИ!!!!!
Відповісти
Головне не зупинятися! ….не ридать, а здобувати, хоч синам, як не собі, кращу долю в боротьбі І.Франко
Відповісти
ЗАХИСТ БАТЬКІВЩИНИ ЦЕ ОБОВ'ЯЗОК КОЖНОГО УКРАЇНЦЯ! Чим більше людей це збагне, тим менше сепаратюг залишиться!!!
Відповісти
Обов'язок кожного Українця - ЗАХИСТ БАТЬКІВЩИНИ, а не бізнес-інтересів тих покидьків, які прийшли до влади після майдану. Вимкни телевізор хоча б на пару днів і подивись своїми очима на те, як ми тепер живемо і дай самому собі відповід - чому Україна за останні півтора роки опинилася в такій ж...пі.
Відповісти
Ті хто не хоче захищати Україну - зрадники і агенти Путіна. Ця влада надто церемониться з ними. При Сталіні брали всіх і ззаду ставили НКВСівців з кулеметами. Так і треба робити якщо труси не хочуть захищати Батьківщину від ворогів.
Слава нації! Смерть ворогам!
Відповісти
Ти забув сказати -Україна понад усе. Ой щось у мене підозра-що ти агент Путіна, стукану ка я в СБУ,виконаю свій обов"язок перед Батьківщиною ( тримаю руку біля серця і співаю гімн)
Відповісти
Останні новини
Зараз допомагати бійцям набагато складніше, ніж рік тому, - волинські бійці-волонтери
18 червень, 2015, 20:40