У Луцьку знову будуть вивчати англійську безкоштовно

У Луцьку знову будуть вивчати англійську безкоштовно
У середу, 17 червня було проведено прес-конференцію в рамках благодійного проекту «Мовне волонтерство».

У заході взяли участь представники ВОГО «Фундація розвитку громад», представники ТОВ «Українська Софтверна Компанія», викладачі-волонтери, випускники першої хвилі курсів, повідомляє прес-служба ВОГО «Фундація розвитку громад».

Організатори представили присутнім два спеціально підготовлені класи для навчання. Вони розміщені за адресою м. Луцьк вул. Карбишева 1, 4-ий поверх. Аудиторії світлі, просторі та облаштовані необхідними меблями. Крім того, там знаходиться чимало англомовної літератури, стендів та інших наочних матеріалів, які використовуються в навчальному процесі.

«Тепер навчання проводитиметься й у спеціальних аудиторіях, які мають все необхідне для навчального процесу: аудіотехніка, проектор, стенди, дошка для письма, література. Це дозволило створити комфортне середовище для вивчення мови», – розповіла прес-секретар ВОГО «Фундація розвитку громад» Вікторія Дворак.

Директор з розвитку «Української Софтверної Компанії» Олена Ярощук поділилася результами першої хвилі набору, очікуваннями від початку навчання для учнів другої хвилі, а також планами організаторів на майбутнє:

«Проект «Мовне волонтерство» стартував у березні цього року й одразу отримав велику прихильність й підтримку серед лучан. Наразі навчання закінчили 172 учасники. Усі випускники склали іспити та отримали відповідні сертифікати, які підтверджують успішне закінчення курсу.

Зауважимо, що на першу хвилю набору було записано понад 1000 охочих. Ми не змогли опрацювати таку базу. Тож решта лучан, які хочуть вивчати англійську, були автоматично перенесені на навчання у другій хвилі, яка стартує на наступному тижні. Чимало наших випускників виявили бажання вивчати й інші мови. Тож в планах збільшення переліку мов для вивчення. Ми впевнені, що з наступного року зможемо допомогти лучанам оволодіти польською, італійською, іспанською й навіть китайською», – зауважує вона.

Волонтер ВОГО «Фундація розвитку громад» Катерина Чилій повідомляє, що проект діє під гаслом «Ми обмінюємо знання на волонтерську роботу». Тож від учасників вітається волонтерська допомога у проведені благодійних акцій, а також внесення пожертв на допомогу волинським солдатам у зоні АТО (не лише гроші, а й одяг, взуття, продукти, військове обладнання, медикаменти, засоби особистої гігієни, тощо).

Викладачі проекту працюють на волонтерських засадах. Щодо навчального процесу, то дівчата стверджують, що використовують індивідуальний підхід до кожного й враховують побажання та рівень знань учнів.

Цифри і факти:

- понад 1000 бажаючих брати участь у проекті;
- 172 випускники першої хвилі набору;
- близько 300 учасників другої хвилі набору;
- сім викладачів;
- 50 м² орієнтовна площа підготовлених аудиторій;
- заплановане розширення проекту для вивчення польської, італійської, іспанської, німецької, китайської мов.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Де зареэструватися?
Відповісти
Я також хочу записатись, що для цього необхідно?
Відповісти
а оплата волонтерської праці викладачок відбувається за рахунок пожертв на АТО учнів? то це не волонтерський проект. це просто комусь слави захотілось, бо ж вибори скоро.
Відповісти
Викладачі працюють на волонтерських засадах. Вони НЕ ОТРИМУЮТЬ ЗАРПЛАТУ.
На рахунок виборів, то зауважу, що ніхто з організаторів не має до них ніякого відношення.
Відповісти
А коли ще такі курси будуть?
Відповісти
А коли ще такі курси будуть?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку знову будуть вивчати англійську безкоштовно
18 червень, 2015, 15:30