Чи потрібен луцькому собачому притулку паркан за 400 тисяч гривень?

 Чи потрібен луцькому собачому притулку паркан за 400 тисяч гривень?
Після пограбування КП «Ласка» з міського бюджету додатково виділили 400 тисяч гривень на огорожу.

Про це 18 червня стало відомо на засіданні постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту.

На діяльність КП «Ласка» було виділено 440 тисяч гривень. Однак після пограбування додатково виділено ще й 500 тисяч - 400 тисяч на паркан і 100 тисяч на купівлю електропідстанцій.

Натомість запрошений експерт Вероніка Федосова-Цибульська запевнила, що в розміщенні притулку є порушення, адже воно розташоване між житловими будинками з відстанню менше, аніж 300 метрів.

«До мене звернулись мешканці вулиці Мамсурова, де функціонує притулок для тварин. Вони жалілись, що вночі собаки гавкають, скиглять. Складається враження, що сторож ніяк не реагує. Відстань, яка повинна бути від притулку тварин до житлового будинку, - 300 метрів, її немає, а це порушення»,- мовила Вероніка Федосова-Цибульська.

Також вона показала фото паркану міського зоопарку, де утримуються дикі тварини, й навела аналогію з майбутнім парканом за 400 тисяч гривень.

«Чи потрібен бетонний паркан собакам, якщо дикі тварини в зоопарку знаходяться за дерев’яним парканом чи сіткою?», - додала Федосова-Цибульська.

Богдани Наварчук на комісії не було, оскільки вона на цей момент - у відпустці. Натомість, працівник КП «Ласка» Анна Хоменко зачитала лист від Наварчук, в якому вона проінформувала присутніх про діяльність підприємства.

Зокрема, в листі йшлось про те, що КП «Ласка» проводить годування, лікування, дезінфікування тварин. Їх утримують в належних умовах. З міського бюджету на будівництво приміщень та вольєрів для КП «Ласка» кошти не виділялись.

«Бетонна огорожа потрібна, бо собаки прогризають і рвуть постійно огорожу з сітки», - додала Анна Хоменко.

Натомість присутній на комісії експерт в питаннях поводження з тваринами, волонтера ГО «Волинське товариство захисту тварин» Лідія Семенова запевнила, що директор КП «Ласка» Богдана Наварчук робить для притулку все, що може, і ніхто їй не допомагає в тому.

«Якщо хтось має якісь особисті претензії до Богдани Наварчук - то це не треба вирішувати саме тут. Дуже багато розмов, але крім Дани, якихось дій ніхто не проводив», - мовила Лідія Семенова.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Люди, ви всі при своєму розумі?! коли в країні війна і криза, коли більшість не може звести кінці з кінцями, майже півмільйона вбухати в паркан для собачого притулку?!
Відповісти
віддайте ці кошти краще в госпіталь для бійців
Відповісти
за наше бабло горло пергризем любому!
Відповісти
собак на мило - гроші на АТО
Відповісти
скільки хлопців приходять з зони АТО і кажуть, що є сили очистити всі наші території, тільки немає наказу. А тепер питання чому не віддають наказ? Кому вигідна війна на сході? Чому хлопці там повинні вмирати? Всім зараз вигідно прикриватися війною.Давайте будемо людьми і будемо допомагати всім!
Відповісти
даночці не вистачає грошей гарно провести "відпустку"?))
Відповісти
Є така дуже гарна приказка: "В чужом глазу соринку видим, в своем бревна не замечаем!!!!")))
Відповісти
Останні новини
Чи потрібен луцькому собачому притулку паркан за 400 тисяч гривень?
18 червень, 2015, 16:52