Громадська рада рекомендувала не перетворювати Ковельську залізничну лікарню на хоспіс

Громадська рада рекомендувала не перетворювати Ковельську залізничну лікарню на хоспіс
Волиняни просять Громадську раду не розділяти Ковельську залізничну лікарню на хоспіс та амбулаторію, а залишити її цілісною установою.

Про це 18 червня розповів голова комісії з питань соціальної політики та соцзахисту Ростислав Кухтей під час засідання громадської ради у стінах Волинської ОДА.

Ковельська залізнична лікарня розрахована на 90 ліжок і знаходиться у старому Ковелі. Загалом, у медзакладі працює 285 людей, також в установі є поліклініка та стаціонар.

Під час однієї з минулих сесій облради депутати вирішили задекларувати готовність прийняти Ковельську залізничну лікарню в державну власність. Наразі посадовці планують розділити цей медзаклад на два об’єкти: хоспіс та амбулаторію.

Проте жителі Ковельщини просять в Громадської ради не ділити медзаклад, а зберегти його одним комплексом.

Слід зазначити, що до недавнього часу в працівників Ковельської залізничної лікарні була значна проблема з отриманням заробітної платні. Медпрацівникам її не виплачували близько двох місяців.

«До кінця цього року ми плануємо виплатити всю зарплату працівникам. Кредиторська заборгованість по лікарні – 221 тисяча гривень. Вона має бути погашена з державного бюджету. Укрзалізниця відмовилась від цього закладу», - доповів заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Валерій Руцький.

Загалом, 27 з 30 представників громадської ради підтримали звернення ковельчан і рекомендують обласній владі залишити лікарню єдиною установою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У Ростислава Адамовича прізвище Кухтей. Поправте, будь-ласка.
Відповісти
Дякуємо. Виправили
Відповісти
по-перше: громадська рада не може щось розділяти, а тільки рекомендувати, по-друге: депутати хочуть лікарню у комунальну власність, а не в державну.
Відповісти
Останні новини
Громадська рада рекомендувала не перетворювати Ковельську залізничну лікарню на хоспіс
18 червень, 2015, 18:48