США може виділити 300 мільйонів доларів на військову допомогу Україні

США може виділити 300 мільйонів доларів на військову допомогу Україні
Сенат Конгресу США ухвалив проект військового бюджету на 2016 фінансовий рік, який передбачає надання допомоги Україні на суму $300 мільйонів.

Про це повідомляє «ТАСС».

Документ дозволяє Пентагону і Держдепартаменту направити Києву військову техніку та озброєння, в тому числі і стрілецьку, а також гранатомети.

Голосування з цього приводу поки триває, але його результат очевидний вже зараз. На підтримку проекту висловилися понад 60 законодавців, тоді як для затвердження потрібний 51 голос.

Автором поправки, що дозволяє надавати військову допомогу Україні, виступив сенатор Роб Портман (республіканець, штат Огайо).

Згідно з текстом, міністр оборони, координуючи свої дії з держсекретарем США, має право витратити $ 300 мільйонів «на підготовку, обладнання, логістичну підтримку», а також постачання українських військових і сил безпеки.

Це, за версією законодавця, має допомогти Києву протистояти «подальшій агресії» і сприяти посиленню можливостей збройних сил країни щодо захисту суверенітету і територіальної цілісності держави.

Раніше дещо іншу версію такого законопроекту ухвалила Палата представників Конгресу, і тепер вони мають узгодити спільну версію.

При цьому в поправці чітко вказується на те, що 20% від загальної суми повинні бути витрачені саме на техніку і озброєння. Пентагон має право розпоряджатися цими коштами до 31 грудня 2017 року.

Раніше в Білому домі вже висловили свою незгоду з поправкою Портмана і проектом бюджету в цілому. Так, у листі від імені виконавчого офісу президента йдеться про те, що адміністрація вважає своїм право вирішувати, скільки і на що конкретно витрачати бюджетні кошти. Не виключено, що президент США Барак Обама накладе на цей текст вето.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
США може виділити 300 мільйонів доларів на військову допомогу Україні
19 червень, 2015, 01:18