На Волині судять телефонного шахрая

На Волині судять телефонного шахрая
Телефонного шахрая, який обдурював волинян хочуть відправити за ґрати. Наразі Апеляційний суд Волинської області переглядає вирок Володимир-Волинського міського суду, який оскаржила прокуратура.

Зокрема, судять жителя Червонограда, який телефонував на випадкові номери, обманював людей про те, що він нібито їхній родич і потрапив в аварію. Під час розмови він просив гроші за «вирішення питання», ‒ пише Під прицілом.

Люди, перебуваючи в шоковому стані, були ладні сплатити будь-які кошти, аби тільки витягнути свого родича з біди. Шахрай вказував, що потрібно велику суму, але забрати самостійно він їх не зможе, натомість прийде його товариш.

Злочинець зазвичай телефонував увечері та здебільшого в іншу область. Таким чином лише за кілька днів чоловік «розвів» трьох жителів Володимира-Волинського на понад 130 000 гривень.

Коли ж люди з’ясували, що ніхто з їхніх рідних не був учасником, а тим більше винуватцем ДТП, то почали звертатися до правоохоронних органів. Згодом особу шахрая встановили. Ним виявився житель Червонограда Львівської області Андрій Батченко.

Кримінальне провадження за статтею шахрайство щодо нього розглядали у Володимир-Волинському міському суді. Однак, на засідання чоловік жодного разу не з’явився. Тому суд прийняв рішення без підсудного.

Вироком суду чоловіка засудили до 3 років обмеження волі з дворічним іспитовим терміном. Однак прокуратура не погодилася із таким вироком суду і подала апеляційну скаргу. Проте, на судове засідання до Апеляційного суду Волинської області засуджений також не з’явився, а тому колегія суддів ухвалила застосувати до зловмисника примусовий привід.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
130 тисяч гривень, неявку в суд - всього умовний термін?
Це ж шахрайство в особливо великих, до 12 років... Цікаво, суддя КК читав?
Відповісти