Як український уряд стимулює розвиток незаконного бурштинового бізнесу?

Як український уряд стимулює розвиток незаконного бурштинового бізнесу?
Постанова Кабінету Міністрів України, яка регулює незаконне переміщення дорогоцінного каміння, дозволяє вивозити за кордон бурштин на суму до 10 тисяч євро.

Про це стало відомо під час прес-конференції головного митника області 19 червня.

На думку виконувача обов’язків начальника Волинської митниці Державної фіскальної служби України Андрія Андрейківа, система переміщення дорогоцінного каміння є недосконалою і не передбачає будь-яких запобіжних заходів зі сторони органів державної влади та митниці.

А ті справи, які відкриваються працівниками ДФС по незаконному вивезенню бурштину програються у суді. Феміда керується у своїх рішеннях постановою Кабміну, яка дозволяє вивозити за кордон бурштин на суму до 10 тисяч євро.

«Тут не важлива вага партії бурштину, а важлива її вартість. Крім того особа має право вивезти бурштин за умови письмового або усного декларування свого вантажу. Особа не може пояснити походження цього бурштину, але у судах вона виграє справу. Як на мене це абсурд, бо митниця не має важелів впливу аби перекрити канал незаконного вивезення цього дорогоцінного каміння.

Це злочин держави проти її природи, надбання і надр. Бо наші діти застануть лише ями у рівненсько-волинських лісах, і підводні води, що підмиватимуть фундаменти будинків», - повідомив керівник волинської митниці.

Оціночну вартість встановлюють спеціальні організації, адже на місці митники не можуть цього зробити. Утім не завжди і вони об’єктивні у своїй роботі. До них потрапляють партії бурштину з різною вагою, але майже усі вони не коштують більше 10 тисяч євро, а «втискаються» у прохідний бар’єр.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
И чем ОВОЩ и АЗИРОВ были плохи?
Відповісти
Останні новини
Як український уряд стимулює розвиток незаконного бурштинового бізнесу?
19 червень, 2015, 21:04