Депутати наполягають на відміні штрафів за помилки в оформленні субсидій

Депутати наполягають на відміні штрафів за помилки в оформленні субсидій
Народні депутати наполягають на відміні штрафних санкцій для людей, які вперше оформлювали субсидії та припустилися помилок в документах.

Про це у коментарі УНН повідомила голова Комітету ВР з питань соцполітики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова.

Вона підтвердила інформацію, щодо ситуації, яка існує в сфері оформлення субсидій і ставить перед загрозою штрафних санкцій велику кількість українців, які отримали державну підтримку.
“Так, про ситуацію щодо існування зобов’язань про повернення надміру перерахованої суми житлової субсидії у подвійному розмірі відомо”, — сказала Л.Денісова.

Вона зауважила, що профільний комітет ВР не раз звертав увагу Міністерства соціальної політики на те, що оновлений порядок надання субсидій має багато недоліків.

“Перед тим, як вводити покарання за допущення помилок при заповненні документів на призначення субсидій, потрібно було роз'яснити та навчити людей, як правильно їх оформлювати”, — наголосила народний депутат.

У зв'язку з ситуацію, що склалася, парламентарі наполягають на терміновому внесенні змін в урядову постанову, щодо субсидій.
“Зараз народні депутати наполягають на терміновому внесенні змін до урядової постанови, які, зокрема, передбачають виключення цієї норми для тих, хто вперше звертається за субсидією”, — повідомила Л.Денісова.

Нагадаємо, за повідомленням Мінсоцполітики лише від 15 до 20% декларацій, поданих на отримання субсидій, були заповненні без помилок.

Водночас згідно з постановою уряду № 106, заявник зобов’язується повернути субсидію у подвійному розмірі у разі надання неповних або недостовірних даних про себе.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Уряд Яценюка одною рукою дає а потім двома забирає. Гірше азаровщини. Сволота.
Відповісти