23 червня у Парижі має принести конкретні результати або підтвердити, що Росія не хоче виконувати Мінські домовленості.

23 червня у Парижі має принести конкретні результати або підтвердити, що Росія не хоче виконувати Мінські домовленості.
Запланована на 23 червня зустріч "Нормандської четвірки" у Парижі має принести конкретні результати або підтвердити, що Росія не хоче виконувати Мінські домовленості. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін журналістам у п'ятницю в Києві, повідомляє "Укрінформ".

"Те, що буде відбуватися в Парижі, не має бути сеансом якоїсь балаканини. Або ми приходимо до конкретних результатів, або ми показуємо, що Росія не хоче виконання Мінських домовленостей", - підкреслив він.

За його словами, у наступний вівторок відбудеться чергова зустріч "Нормандської четвірки" на міністерському рівні.

"Я вчора розмовляв з міністром закордонних справ Франції Лораном Фабіусом і чітко сказав, що я готовий туди поїхати тільки тому, що мої друзі, міністр закордонних справ Франції і Німеччини просять мене приїхати і працювати дуже чітко за їх допомоги над чітким переліком проблем", - зазначив Клімкін.

Серед таким проблем міністр назвав реальне припинення вогню, обмін всіма заручниками, включно з українськими політичними в'язнями, реальний контроль з боку ОБСЄ, допуск гуманітарної допомоги, оскільки люди страждають, "але поставлені Росією терористи все одно не допускають гуманітарну допомогу".

"І це реальний політичний процес, адже ми хочемо виборів. Міжнародне співтовариство готове разом з нами організувати ці вибори. Є бюро з демократії і прав людини ОБСЄ, яке готове працювати навіть в складних умовах над організацією цих виборів. І це непотрібно тільки Росії", - зауважив глава української дипломатії.

Він наголосив, що тільки через тиск і продовження санкцій можна досягти мети – спочатку деескалації, а потім стабілізації.

"Тому ми кажемо, що потрібно підсилити місію ОБСЄ, але потім збільшити присутність міжнародного співтовариства. Або за рахунок цивільно-військової місії ООН або ЄС. І таким чином реально стабілізувати ситуацію на Донбасі. І зараз справа тільки за Росією", - сказав Клімкін, вкотре зазначивши, що жодні санкцій не будуть зняті з Росії, поки Мінські домовленості на будуть виконані на 100%, і на це Україна отримала дуже чіткі міжнародні зобов'язання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"...має принести конкретні результати. Яки? Конкретний результат це-або перемога, або поразка. В Парижі ні того ні другого бути не може. "...працювати дуже чітко за їх допомоги над чітким переліком проблем", - зазначив Клімкін. Це конкретика? Це-бла-бла-бла! Мій особисто висновок -Україну в черговий раз кинули як примитивного лоха.
Відповісти
Останні новини
23 червня у Парижі має принести конкретні результати або підтвердити, що Росія не хоче виконувати Мінські домовленості.
20 червень, 2015, 08:05