До України поступово наближається смертельний вірус. ВІДЕО

До України поступово наближається смертельний вірус. ВІДЕО
Смертельний коронавірус наближається до України. Потенційною жертвою "MERS" може стати кожен, хто збирається відпочивати у країнах, де вже зафіксовані спалахи вірусу. Механізм його передачі точно не відомий.

В українському МЗС радять утримуватися від ризикованих поїздок.

Як йдеться у сюжеті ТСН.19:30, Південна Корея найбільше потерпає від вірусу MERS. Там люди не виходять на вулицю без масок, температуру їм міряють просто на вулиці, публічні місця дезинфікують ледь не щогодини.

Вчені з усього світу уже поставили MERS в один ряд із атиповою пневмонією, пташиним грипом та Еболою. Сучасна медицина - безсила проти цього коронавірусу. Поки світові лабораторії працюють над вакциною, єдине, що можна зробити, не дати йому поширитися.

Батьківщиною MERS називають Саудівську Аравію. Від кажанів він передався верблюдам. Від тих - уже до людей. Україна не має лабораторій, які змогли б перевірити кров пацієнта на MERS. Її треба доставляти аж у США. Так час втрачається. Та це, кажуть наші фахівці, півбіди. Бо ж навіть, якщо знати точний діагноз, ліків все одно нема. Пацієнта ізолюють і будуть лікувати симптоматично.

Тому радять утриматися від поїздок до країн, де фіксували випадки вірусу. Це весь Аравійський півострів, Південна Корея, Таїланд і навіть Німеччина. Обережними також треба бути в аеропортах та вокзалах, які є транзитним між цими країнами. Якщо ж ви повернулися із тих країв і відчуваєте слабкість і жар, одразу звертайтеся до лікарів. Нагадаємо, що коронавірус MERS смертельно уразив першу людину в Європі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
О Боже, врятуй нас , молю, благаю! а нє, ти ж бог маньяк., я забув. запускай
Відповісти
кордони з тими країнами і все...
Відповісти
Новый штамм к нам мчится, скоро всё случится!
Відповісти
Ага, таак... від кажанів. Ті "кажани" сидять у секретних лабораторіях і розробляють новітні засоби для зменшення "поголов'я" населення планети.
Відповісти
Останні новини
До України поступово наближається смертельний вірус. ВІДЕО
20 червень, 2015, 19:00