Лукашенко обіцяє покласти край війні в Україні

Лукашенко обіцяє покласти край війні в Україні
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що білоруська влада готова вжити всіх залежних від них зусиль, щоб зупинити війну в Україні.

Про це повідомляє державне інформагентство БелТА, йдеться на сайті ZN.UA.

"Ми брати - росіяни, білоруси, українці, ми від одного кореня. Нам боляче, коли відбувається біда у наших братів. Ми будемо все робити для того, щоб якось пом'якшити ситуацію, а якщо можливо, і зупинити цю братовбивчу війну", - заявив Лукашенко на зустрічі з патріархом Московським і всієї Русі Кирилом в Мінську.

Патріарх Кирил подякував білоруській стороні за її роль в організації переговорів по врегулюванню ситуації в Україні. "Це рана на серці. Православна канонічна церква має в своїй пастві людей як зі сходу так і з заходу. Це накладає абсолютно особливу відповідальність на церкву", - уточнив він.

"Сьогодні наша церква є єдиною організацією в Україні і єдиною силою, яка зберегла миротворчий потенціал, тому що вона себе не ототожнила ні з одним, ні з іншими", - зазначив патріарх Кирило.

Предстоятель РПЦ підкреслив, що не можна розділяти паству за політичним принципом. "І там, і там православні люди, і там, і там страждають, гинуть", - сказав він.

Раніше Лукашенко в інтерв'ю Bloomberg виправдав нинішню поведінку Росії з точки зору того, що відстоювати "життєво важливі" інтереси великим державам за межами своєї країни, наприклад, в сусідніх республіках, "характерно". "Дорікати в цьому Росії не можна", - вважає лідер Білорусі.

Лукашенко відомий своєю суперечливою позицією щодо конфлікту в Україні. Наприклад, в одному з інтерв'ю, де він заперечує присутність військ РФ в Україні, він заявив, що в Україні Росія отримала урок, що не все в світі береться силою. Крім того, Лукашенко висловив думку, що без участі США в Україні не буде стабільності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якого одного кореня , лукавий проснись ! Лєшій московського болота не може бути братом українцю ( ніколи не був і не є ).
Відповісти